Zlatan i Eurosport – svensken klar för LA Galaxy

Foto: Jon Shard/LAGalaxy

Sveriges största fotbollsstjärna Zlatan Ibrahimovic är klar för LA Galaxy och Major League Soccer. Debuten för Zlatan kan ske redan nästa vecka i derbyt mot Los Angeles FC och matchen sänds på Eurosport 1 och Eurosport Player med start kl 21.00 lördag 31 mars.

Eurosport har visat fartfyllda MLS under de senaste två åren och när en ny säsong nu precis kickat igång får nordamerikansk ligafotboll en vitamininjektion när superstjärnan Zlatan Ibrahimovic anländer.

Efter Zlatans flytt till Manchester United 2016 startade svensken sin brittiska sejour med att göra 28 mål på 46 matcher men har fått det senaste året förstört av skadeproblem. Nu bryter alltså svensken sitt kontrakt med Manchester United och flyttar till Los Angeles Galaxy med spelare som Ashley Cole och Giovani dos Santos i laget.

Eurosport har rättigheterna till MLS och sänder samtliga matcher på Eurosport Player och utvalda matcher på Eurosport 1 och Eurosport 2. Zlatans första match för LA Galaxy kan bli derbyt mot Los Angeles FC som visas på Eurosport 1 den 31 mars kl 21.00 men det slutgiltiga beskedet om svenskens debut kommer förmodligen senare.

– Att Sveriges största idrottsstjärna väljer att flytta till LA Galaxy och MLS är spännande och så klart glädjande för oss som rättighetsägare. Nu kommer fler svenskar få upp ögonen för MLS som är en underhållande och sprakande liga och det är kul för oss att få visa en superstar som Zlatan på våra plattformar till en bredare publik, säger Emir Osmanbegovic, sportchef Discovery Networks Sweden och Eurosport.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!