Zeiss lanserar ljusstarkt allroundobjektiv för Sony FE

Nya Zeiss Batis 40 mm f/2 CF blir den femte medlemmen i Batis-serien med autofokusobjektiv för Sonys spegelfria fullformatskameror. Smidigt format, vädertätning och inbyggd OLED-display är några av den här seriens speciella egenskaper.

Med sin höga ljusstyrka på f/2 och en brännvidd som ger ett mellanting mellan vidvinkel och normalobjektiv är nya Zeiss Batis 40 mm f/2 CF för Sonys spegelfria fullformatskameror användbart för en lång rad motiv, från porträtt till arkitektur, dokumentär- och gatufotografi. Brännvidden passar in mellan vidvinkeln Batis 25 mm f/2 och det korta telet Batis 85 mm f/1.8 och blir ett perfekt komplement till serien.

I likhet med de andra objektiven i Batis-serien har det också designats för att bilda ett kompakt och lätt system tillsammans med kameran, utan att kompromissa med vare sig byggkvalitet eller optisk prestanda. Längden är endast 9,3 cm och vikten 361 gram!

Batis 40 mm f/2 har också en unik egenskapsom ökar dess användningsområde; en närgräns på endast 24 cm, som ger en maximal avbildningsskala på 1:3.3. Det gör objektivet idealiskt när man vill fånga intressanta detaljer i omgivningen och till och med användbart för matfotografering. Det är bara att låta kreativiteten flöda!

Zeiss-prestanda
 Trots sitt kompakta format har Batis 40 mm f/2 CF inga problem med att leva upp till de mest kräsna yrkesfotografernas högt ställda förväntningar. Höljet är robust och försett med vädertätningar för att skydda mot fukt och damm.

Den avancerade optiska konstruktionen är av Distagon-typ och består av 9 linser indelade i 8 grupper, där det bland annat ingår asfäriska linser som bidrar till att ge mycket hög skärpa och mikrokontrast ända ut i kanterna redan vid full bländaröppning.

Objektivet har dessutom en så kallad flytande linskonstruktion vilket innebär att det bibehåller sin höga bildkvalitet i hela fokusområdet, ända ned till närgränsen. Zeiss legendariska T* antireflexbehandling garanterar också att varje motiv avbildas med den exceptionella kontrast och färgåtergivning som har gjort Zeiss så berömt.

Mjukgående och pålitlig autofokus
 Autofokusmekanismen i Zeiss Batis 40 mm f/2 CF har designats för att vara robust och pålitlig och ger en tyst, mjukgående och precis skärpeinställning för bästa möjliga bildresultat i alla lägen. En unik finess hos Zeiss Batis-serien är den inbyggda OLED-displayen, som visar fokusavståndet och skärpedjupet vid den aktuella bländaren. Tack vare sin höga ljusstyrka och kontrasten som OLED-tekniken bidrar med fungerar displayen utmärkt såväl i dagsljus som i mörker.

 

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!