Zara Larsson uppmanar till mer sex

Svenskarna är rädda för att ”kill the vibe” genom att föreslå kondom, det menar popstjärnan Zara Larsson. I samband med kommande World AIDS Day inleder hon ett samabete med kondomvarumärket Durex och den globala icke-statliga organisationen (RED). I kampanjen uppmanar hon svenskarna till att ”Give a Fuck” och samtidigt stötta kampen mot AIDS.

Hela 19 procent av svenskarna har aldrig använt kondom. Det visar en ny undersökning som Durex har gjort i samband med World AIDS Day som infaller den 1 december. Den 5 november inleder kondomvarumärket en global kampanj i kampen mot i AIDS i samarbete med organisationen (RED). Från och med måndag kan svenskarna köpa Durex-produkter och samtidigt stötta kampen mot AIDS i Afrika. Kampanjens ambassadör är ingen mindre än Zara Larsson. Popstjärnanmenar att det finns en förklaring till varför svenskarna är dåliga på att använda kondom. 

– Jag tror att många svenskar, särskilt unga som jag själv, tror att man ”kill the vibe” och förstör stämningen genom att fråga om kondom. Men jag vill hellre uppleva en pinsam sitaution än att riskera att bli smittad av en könssjukdom. Man tänker alltid att det händer inte mig, eller hur? Men det kan det göra, så det är viktigt att ta hand om sig själv, säger Zara Larsson.

Zara Larsson har spelat en stor roll i debatten om säkert sex i många år och hoppas nu på att starta en dialog bland unga svenskar.

– Jag vill gärna hjälpa unga människor att ta ansvar och förändra attityder gentemot sex och kondom. Genom att engagera mig i  (DUREX)RED-kampanjen vill jag uppmuntra unga människor att aktivt delta i diskussionen om säkert sex och sprida budskapet. Genom att köpa valfri Durex-produkt under november skyddar man inte bara sig själv och sin partner, utan man stöttar också kampen mot AIDS i Afrika. Man kan alltså ha sex och rädda liv. Finns det något som är mer meningsfullt?, fortsätter Zara Larsson.

Fonden, som ökar i takt med försäljningen av Durex-produkter, går direkt till ett projekt i Sydafrika där 7,2 miljoner människor i dag lever med HIV.[i]Projektet som heter ”Keeping Girls in School” syftar till att minska nya HIV-infektioner samt graviditeter bland unga kvinnor. Detta genom att uppmuntra flickor att slutföra sin utbildning och ge dem bättre tillgång till sex- och hälsovårdstjänster.

– I dag lever 37 miljoner människor runt om i världen med HIV[ii]. Genom vårt samarbetet med (RED) ges alla en möjlighet att delta i kampen mot AIDS. 69 procent av de sexuellt aktiva i världen har sex varje vecka. Vårt uppdrag är att skydda dem men genom det här samarbetet hoppas vi även kunna göra skillnad för unga kvinnor som är den grupp som främst smittas av den allvarliga sjukdomen i Sydafrika, säger Ben Wilson, Global Category Director, Durex.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!