Wankelmotorn gör comeback som räckviddsförlängare till elbilar

Mazda planerar att lansera två elbilar under 2020, en för enbart batteridrift och en med batteri i kombination med en räckviddsförlängare.

Räckviddsförlängaren är baserad på en rotations-kolvmotor och kommer att dra alla fördelar ur konceptet, dvs en lätt och mycket kompakt konstruktion med en tyst och vibrationsfri arbetsgång. Motorn är enbart till för att ladda batteriet och kan därför tillåtas arbeta vid ett konstant varvtal, vilket gör att den kan optimeras och göras förhållandevis effektiv.

För att minimera CO2-utsläpp kommer räckviddsförlängaren endast att ladda batteriet när det är nödvändigt, vilket också gör det möjligt att för användaren utnyttja batteriets laddning till fullo utan att drabbas av ”räckvidds-ångest”.

Utmanarandan är djupt rotad hos Mazda. Vi är inte rädda för att utmana vedertagna sanningar för att göra saker bättre. Och det gör vi för att uppfylla ett enkelt mål: att skapa bilar som är roliga att köra. Om du har kört en Mazda vet du redan vad vi talar om. Om inte, då är det dags att pröva!

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!