Vill rusta upp Noresunds Herrgård

I ett medborgarförslag som kommit in till kommunen kan man läsa att:

- Vi vill att Eda Kommun tar vara på och rustar upp Noresunds Herrgård för att där bygga opp ett Hantverkscenter mitt i kommunen för alla oss aktiva . Gården skulle också i förlängningen kunna utvecklas till ett center för kurser och utbildningar för hela landet så småningom. Vi ser framför oss en underbar lokal med ytor för kurser och utställningar inrett i gammal stil med inredning från loppisar och auktioner. Allt behöver inte kosta skjortan.

Att servera middag på porslin från förr vore underbart. I huset ska fancy prylar från designvärlden portförbjudas. Man ska satsa på känsla och atmosfär. huset ska finnas möjlighet att samlas och utöva sina respektive intressen och även ha möjlighet till att ställa ut. En liten affär förde som vill lämna in saker för försäljning som allmänheten kan komma och titta på och handla av.
Vi tror på en stor möjlighet för denna gård. Kan man åka 70 mil för att sticka en helg så kan man åka till Noresund för att gå på kurs också. Vi tror att detta kommer att leda till en ökad turism, en
meningsfullare fritid, möjligheter att utvecklas som människa. Samarbete kan inledas med social psykiatrin, skolor, förskolor och Studieförbundet Vuxenskolan.

Samarbete med lokala stuguthyrare till de som kommer långväga för att gå på kurs. Detta är ett ypperligt tillfälle att få med kultur och konst i barns utveckling. Alla är inte sportintresserade utan vill hellre syssla med något lite lugnare. Vi tror på att detta skulle kunna bli ett lyft för kommunen. Sätta Eda på fler kartor. Det har länge efterfrågats ett "Kulturens Hus" när man har pratat med
folk.