Vegetarisk sill på morot

Inför påsken bad WW ViktVäktarna Sifo undersöka vad svenskarna kommer att äta i påsk – och vad de inte kommer att äta. Av resultatet framkommer bland annat att tre av fyra kommer skippa lamm, att var tredje väljer att hoppa över alkohol och att var femte svensk inte kommer att äta något påskgodis.

En annan intressant insikt var att så många som 29 procent av svenskarna kommer att avstå från sill i påsk. WW ViktVäktarnas tolkning kring ointresset för sill är att allt fler svenskar väljer att dra ner på fisk och kött till förmån för vegetariska alternativ. Här är därför en riktigt god vegetarisk morotssill, som garanterat kommer att uppskattas av såväl vegetarianer som fisk- och köttätare.

Vegetarisk sill på morot

Portioner: 4
SmartPoints/port: 0

250 g morötter
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
5 kryddpepparkorn
2 vitpepparkorn
2 lagerblad
1 knippe hackad dill
2 tsk senapsfrön

Så gör du:
Skala morötter och hyvla långa remsor. Lägg över i en återförslutningsbar burk.Värm ättika, socker, vatten och pepparkorn i en gryta tills sockret lösts. Häll över morötterna. Lägg ner lagerblad, hackad dill och senapsfrön och låt stå minst 1 dygn.

Källa: WW ViktVäktarna

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!