Vattendränkta vägar – lätta på gasen

När en häftig åskskur överraskar är lägre hastighet det effektivaste sättet att undvika vattenplaning. Även bra däck och rätt däcktryck minskar risken för vattenplaning väsentligt. Om bilen börjar vattenplana är de viktigaste råden att ta det lugnt, lätta på gasen och trampa ner kopplingen för att minska hastigheten samt att inte vrida på ratten.

Risken för vattenplaning är speciellt stor i de vattenfyllda spåren som ofta finns på hårt trafikerade asfaltvägar. Man ska undvika att köra där och speciellt vid omkörning är det lätt att hamna i spåren. Risken för vattenplaning är som störst när regnet börjar, när vattnet sprider sig över vägbanan som en jämn matta. Att minska hastigheten är det absolut viktigaste rådet när det börjar regna kraftigt.

− Inte ens nya däck av hög kvalitet kan hindra vattenplaning om hastigheten är för hög. Däcken hinner helt enkelt inte dränera bort allt vatten mellan däcket och vägbanan. Ju häftigare regn desto mer ska hastigheten minskas. Rätt hastighet och bra däck minskar risken för vattenplaning avsevärt, säger Allan Ostrovskis, teknisk chef på Nokian Tyres.

Minst fyra millimeters mönsterdjup

Däckens mönsterdjup har en stor betydelse när det gäller deras förmåga att dränera bort vatten mellan däcket och vägen. Lagen kräver minst 1,6 millimeters mönsterdjup på sommardäck, men risken för vattenplaning är mycket stor när däcken är så slitna. Nokian Tyres rekommenderar minst fyra millimeters mönsterdjup.

Även kvaliteten på däck har stor betydelse. Sommardäcktestet i Auto, Motor & Sport (7/2014) visar att det bästa däcket i vattenplaningstestet, Nokian Hakka Blue, började vattenplana i 84,1 km/h när det sämsta däcket började vattenplana vid 75,6 km/h.

Även för lågt däcktryck ökar risken för vattenplaning. Däcktrycket ska mätas på kalla däck och om bilen är tungt lastad ska däcktrycket ökas med 10-15 procent.

Gör rätt vid vattenplaning

Om bilen trots allt börjar vattenplana är det viktigt att hantera situationen på rätt sätt. Om du gör fel kan läget förvärras och bilen kan antingen hamna i diket eller på motsatta körfilen.

− När bilen börjar vattenplana är det viktigt att ta det lugnt. Sluta gasa, trampa ner kopplingen och vrid inte på ratten. Bilen har inga styregenskaper vid vattenplaning, så därför ska ratten inte vridas. Om ratten är vriden antingen till höger eller vänster när vägkontakten kommer tillbaka kan bilen sladda mycket snabbt utan att man hinner reagera. Under vattenplaning ska du inte heller accelerera eller bromsa eftersom greppet blir då ännu sämre, varnar Allan Ostrovskis.

Vattenplaning märks genom att bilens styrförmåga försvinner, bilen glider framåt på vattenfilmen som bildas mellan däcken och vägen, utan att bilen reagerar på styrning, bromsning eller acceleration. På framhjulsdrivna bilar kan även motorns varvtal hastigt öka.

Så här minskar du risken för vattenplaning

·  Hastigheten ska minskas vid regn, inte ens nya däck kan förhindra vattenplaning om hastigheten är för hög.

·  Kolla mönsterdjupet på däcken, det ska vara minst fyra millimeter.

·  Kontrollera däcktrycket, för lågt däcktryck ökar risken för vattenplaning.

·  Kör inte i de vattenfyllda vägspåren.

Så här ska du göra om bilen börjar vattenplana

·  Ta det lugnt!

·  Lätta på gasen och trampa ner kopplingen för att minska hastigheten.

·  Vrid inte på ratten under vattenplaning.

·  Bromsa och accelerera inte vid vattenplaning eftersom det försämrar greppet ytterligare.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!