Var tredje svensk är sugen på elcykel

Elcykelfebern har slagit till i Sverige. Var tredje svensk har eller funderar på att köpa en elcykel. Sedan februari i år har över 30 000 ansökningar om elcykelbidrag kommit in till Naturvårdsverket.

Nu ser man dem överallt. Vanliga personer som till synes utan ansträngning glider upp för backarna och kör om både en och fem lycraklädda supercyklister. Elcyklarna har slagit klorna i Sverige på allvar.

– Det är inte så konstigt, det finns så många fördelar med elcyklar: de är miljövänliga, de bidrar till bättre hälsa, alla kan cykla oavsett kondition, den tar sig snabbt förbi köerna i stadsmiljö och kostar inte i varken p-avgift, bensin eller busskort, säger Dan Falconer, motorexpert på If.

Enligt en undersökning 3 508 respondenter som försäkringsbolaget If gjorde i början av maj har nu 6 procent av svenskarna en elcykel och fler än var fjärde person funderar på att köpa en i år.

En stor anledning till boomen är att svenskarna sedan den 1 februari kan söka den nya elcykelpremien. Bidraget motsvarar 25 procent av inköpspriset inklusive moms, med ett maxbelopp på 10 000 kronor.

– Premien har bidragit till att elcykeln blivit ett alternativ för så många fler. Elcykeln är ju en dyr investering som kan kosta allt mellan 6 000 och 70 000 kronor, säger Dan Falconer.

Mest sugna på elcykel är det yngre gardet mellan 28 och 34 år. Fyra av tio, (39 procent) uppger att de har eller funderar på att köpa elcykel. Minst intresserade är de över 55 +, där 28 procent har eller funderar på att köpa elcykel.

– Det är lite förvånande med tanke på att elcykeln faktiskt lämpar sig väldigt bra för äldre, säger Dan Falconer.

Det är Naturvårdsverket som fördelar elfordonsbidragen. Enligt regeringen ska 350 miljoner kronor delas ut varje år under perioden 2018-2020. Vid ett eventuellt maktskifte i samband med valet 2018 kan det dock hända att elfordonspremien tas bort helt eller delvis.Än finns pengar kvar att söka för 2018.

– Ett gott tips är att skicka in ansökan digitalt. Naturvårdsverket har flaggat för att de ligger efter med utbetalningarna eftersom anstormningen varit så stor och många skickat in ansökan på papper.

I nuläget har drygt 30 000 ansökningar kommit in.

I takt med den ökade försäljningen rapporterar polisen och Trafikverket att de oroas av att det börjat dyka upp trimmade elcyklar. Det går relativt lätt att trimma en elcykel genom att ta bort strypningen av elmotorn. Tillbehör till trimning säljs öppet på nätet och i vissa butiker, och de gör att elcykeln kan komma upp i närmare 100 km/h.

– Man begår ett lagbrott om man tar bort strypningen på elcykeln. Det är också viktigt att känna till att alla elcyklar med en motoreffekt över 250 watt är trafikförsäkringspliktiga och räknas som mopeder, säger Dan Falconer.

Har du en elcykel gäller din hemförsäkring för den precis som för en vanlig cykel. Om din elcykel är värd mer än 15 000 kr, inklusive all utrustning, behöver du ha en specialförsäkring för den.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!