Var med i Älskanoveller – nyanser av Passion

Ordberoende förlag gav 2014 ut novellantologin ”Älskanoveller – 26 nyanser av Sverige” och har sedan gett ut en novellsamling varje år med olika teman, Kärlek, Saknad och Frihet. Nästa års tema är Passion – vad betyder det för dig?

Vi söker noveller som handlar om passion, på gott och ont. Kärlek, hat, sex – vad är passion för dig?. Låt fantasin eller dina minnen guida dig.

Vi tror att temat kan belysas på många olika sätt och ser fram emot att se hur just DU skildrar detta.

Vad är passion för dig?

Tanken med temat är att gestalta Passion. För övrigt är temat fritt.

Innan du skickar in ditt bidrag:

Formatet på texten är berättande, en novell (alltså inte en dikt).

Skriv i Word med 1,5 radavstånd, 12 pkt, Times New Roman och indrag. Använd ”

tecken för dialog. Alltså ”Hej”, sa Anna. Det är enklast att alla gör likadant direkt.

Öppna närmaste bok så ser du.

Din berättelse ska vara minst 10.000 tecken och maximalt 16.000 tecken lång inkl blanksteg.

Tempus är valfritt

Vart och hur du skickar ditt bidrag:

Skicka din text med post (i fyra exemplar) senast den 27 januari 2018. Texten ska vara framme den 29 januari. Poststämpelns datum gäller.

Sagt om Älskanoveller 30 nyanser av Frihet (2017)

”För fjärde året i rad har Ordberoende förlag anordnat en novelltävling.” ”Årets tema är frihet. Berättelserna handlar ofta om upplevelser av olika sorters hinder, en inre ofrihet, begränsningar i relationer, längtan till något annat och att äntligen uppnå ett bättre liv. Det kan vara våld i nära relationer, krig, äktenskapskriser, stress, tidsbrist, viljan att förstå, att våga, att få börja skolan, oförglömliga minnen, hämnd, kvävande kärleksrelationer, mental ohälsa och utökat livsrum. Författarna visar överlag på begåvning och glädjen till det skrivna ordet lyser alltsomoftast igenom.” ”En variationsrik bok med lättlästa noveller utan direkt komplicerande handlingsmönster, fylld av berättarlust och intentioner som ger många inblickar i olikartade livserfarenheter och karaktärer.” Skriver BTJ i sin recension

Sagt om Älskanoveller 30 nyanser av Saknad (2016)

”I denna novellantologi, grundad på en novelltävling med temat saknad, medverkar trettio stycken kvinnor.”

”Det är en variationsrik bok som tillsammans ger olika infallsvinklar på hur känslor och upplevelser av brist kan utvecklas och uppstå. Här finns exempelvis åldrandet, demens, dödens tomrum, otrohet, olyckshändelser, missbruk, orosmoment och längtan. Samtidigt gestaltas livsöden som med eftertänksamma drag ger andra perspektiv såsom vikten att finna sig själv, att ta vara på varandra med kärlek, omtänksamhet och närvaro medan tid är. En trevlig bok som berör på flera plan, med ett tema som gör att kärnan i livet blir synligt och som tillför progressiva läsupplevelser. Insprängda i boken finns dikter från Ewa Åkerlinds diktsamling Saknad: Dikter ur sorgen (2009)” skriver BTJ i sin recension.

 

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!