Välkommen till US-familjen – The Plan släpper nytt album efter 12 år

Theodor Jensen, återförenad med Mikael Furugärde, utgör den hyllade svenska popakten The Plan. Detta är The Plans första släpp på tolv år, den 5 oktober landar ett nytt album ”From Worlds Away”. Samtidigt välkomnar vi duon till United Stage.

Det blir både hög igenkänning och nya ljud från det älskade svenska popbandet – som en period bestod enbart av grundaren och sångaren Theodor Jensen. Honom har vi senast sett i Henrik Berggrens liveband. Mikael Furugärde var med i The Plan vid starten, hoppade av efter album nummer två och är nu tillbaka.

Den första singeln från nya plattan heter ”Love Is All Around” och släpptes på midsommarafton. Andra singeln ”A Fool” släpptes den 27 juli.

The Plans senaste album är ”Walk For Gold” från 2006, men duon ser faktiskt den kommande plattan som en uppföljare till sin självbetitlade debut från 2001.

– Inför att jag och Mikael började spela igen så var vi överens om att vi skulle vara lika grundliga och omutliga som vid inspelningen av debutskivan. I det avseendet – och med tanke på den tid det tagit – så är detta den sanna uppföljaren, säger Theodor Jensen.

På plattan medverkar exempelvis Titiyo (körsång), Stefan Sporsén (blås), Lars Malmros (trummor), Niklas Korsell (trummor) och Tove Leander (kör, stråkar).

The Plan är en svensk musikgrupp, som bildades av Broder Daniel-basisten och gitarristen Theodor Jensen år 2001. Deras självbetitlade debutalbum blev en indieklassiker på den svenska pophimlen med låtar som ”Mon Amour” och ”Let´s leave”.

”En uppföljare värd att vänta på” – Gaffa

 ”Everything’s dead” påminner musikaliskt om deras tidigare hits och har potential att bli en ny ”Mon amour”.- TT

”Med texter från flera år och olika livssituationer finns här gott om starka känslor (…) Theodor Jensens sätt att sätta ett obarmhärtigt strålkastarljus på ofrivillig ensamhet i Solo så naket och vackert att det gör ont.” – NG

”Duon har heller inte skyndat på processen utan låtit produktionen dröja. En ambition som hörs. Och det hörs också att gruppen befinner sig på en annan plats en tidigare.” – Borås Tidning

”Det här är ett svårplacerat album, men ändå på sitt sätt älskvärt och mänskligt.” – NWT

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!