Vad ska ligga under granen i år?

Barnen räknar förväntansfullt ner till julafton. Men vad önskar sig barn i olika åldrar? Är det mjuka eller hårda paket som får ögonen på dina nära och kära att tindra?

Barnen räknar förväntansfullt ner till julafton. Men vad önskar sig barn i olika åldrar? Är det mjuka eller hårda paket som får ögonen på dina nära och kära att tindra?

Snart är vi framme vid den tiden på året då hela familjen samlas och vi äter massor med pepparkakor, klär granen, tänder brasor och gömmer mandeln i gröten. Barnen vältrar sig i presenter, trots att det egentligen är Jesus födelsedag vi firar. För många barn är höjdpunkten med julen att få öppna luckorna i julkalendern eller att klämma på klapparna som ligger och lockar under granen.

Vi vuxna vet vad vi vill ha och det vet barnen också. Vissa önskelistor ser nästan ut som inköpslistor och om du vill försäkra dig om att bli årets favoritsläkting, eller till och med favorittomte, så är det viktigt att välja rätt klappar.

Julklappen till de minsta barnen (0–4 år)

För de allra minsta kan höjdpunkten vara att öppna paketet. Men för att det ska vara något som både barnet, föräldrarna och du själv får glädje av ska du välja en leksak av hög kvalitet som stimulerar sinnena. Det kan vara allt från bilar till kök och instrument – leksaker som stimulerar både lek och inlärning.

Julklappen till de mellanstora barnen (4–9 år)

Kanske känner du igen dem från när du själv var liten: Baby Born – de söta dockorna som lär barnen att vara omhändertagande och visa omsorg, och stimulerar till att hitta på egna lekar. Dockorna har länge varit populära över hela världen och är det fortfarande. De är mjukare än tidigare för att det ska vara lättare att klä på dem kläder.

Det låter kanske som ett skämt, men det stämmer faktiskt! Pruttar står på mångas önskelistor! Du minns säkert själv hur roligt det var att gömma en pruttkudde på dina föräldrars stol. Nu har det här tagits ett steg längre. Det finns flera figurer som gör olika pruttljud med fördröjning, så att man kan gömma dem och sedan vänta på att någon blir knallröd i ansiktet. Det är den perfekta klappen om du vill vara den coola morbrorn som retas lite med föräldrarna. Men se upp så att du inte själv faller offer för ett pruttskämt när du minst anar det!

Julklappen till de stora barnen (9–13 år)

Om du har familjemedlemmar i åldern 9 och 13 är det högst sannolikt att de är gamers. Och i så fall vet du hur svårt det är att locka bort dem från datorn – och hur svårt det är att göra dem glada om julklappen inte har något med datorer eller gaming att göra. Men vad ska man ge speltokiga barn om man gärna vill få umgås med dem lite i jul och därför inte vill ge dem fler datorspel? Gaming merchandise, så klart! Det finns både kepsar, ryggsäckar, t-shirtar och gosedjur med datorspelstryck.

Något annat som är populärt i år är att samla på figurer, unboxa och bli överraskad – alltså att packa upp något ur förpackningen. Det här påminner lite om glädjen över att öppna själva julklappen. Den givna vinnaren är LOL Surprise, som har blivit ännu mer spännande eftersom man måste hitta koder och använda ett litet förstoringsglas för att få fram de rätta kombinationerna som får dockan att poppa upp. Om du vill slå på stort kan du köpa den stora LOL Bigger Surprise eller så kan du välja Poopsie Unicorn, som garanterat kommer att göra dig till årets favoritsläkting – åtminstone fram till nästa jul. Poopsie är den populära enhörningen som gör glitterslajm när man ger den mat. Överraskningsmomentet består i att öppna och hitta olika små delar till enhörningen och glitterslajmet kommer garanterat att vara en succé även 2019.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!