Utvecklingsberedningen besökte Eda Skans Museum

eda-skans-museum-2
Eda kommun tillsatte efter förra valet en beredning som ska arbeta aktivt för en ökad medborgardialog och utveckling av kommunen. Politikerna ska utveckla medborgarkontakter genom att finnas på plats där människor möts, både för att ta emot synpunkter och förslag och för att diskutera aktuella frågor.

Med anledning av detta besökte delar av utvecklingsberedningen nyligen Eda Skans Museum i Åmotfors, där man fick en rundvisning av delar av styrelsen för museet.

Eda Skans Museum finns i Åmotfors och öppnade år 1996. Museet har intentionen att belysa försvaret av västgränsen under perioden 1644, Hannibal, till Unionsupplösningen med Norge 1905.

eda-skans-museum
I den centrala delen av Museet visas historien om Eda Skans. På museet visas vapen, uniformer, tavlor, dokument och bilder. Även de fynd som gjorts vid dykningar i Hugn finns att se inne på museet.

Från styrelsen planerar man att hålla en Julmarknad med öppet hus planeras genomföras i november. Museet har problem med skyltning till museet och till Eda Skans, och det vore önskvärt att förbättra skyltningen.
År 2013 är besökarantalet 600-650 hittills, men styrelsen vill gärna att besökarantalet ökar. Ett sätt vore att skolan hade ett besök på museet med i undervisningen.
Förr fanns ”Eda Runt” som var en busstur från grundskolorna och runt i kommunen till bland annat museerna, detta borde återinföras tycker man från museets sida.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!