Utveckling viktigare än lön

utbildning.se är idag nordens största söktjänst för kompetensutveckling. I vår senaste undersökning har vi ställt frågorna: “Varför vill du vidareutbilda dig?” och “Vilka är de tre viktigaste faktorerna för dig när du väljer en kompetensutveckling?”. Svaren visar att personer som söker efter fortbildning prioriterar personlig utveckling före högre lön!

Under vintern 2017 till 2018 genomförde utbildning.se en användarundersökning där vi frågade utbildningssökande personer om deras preferenser angående fortbildning. Undersökningen besvarades av 353 respondenter varav 10% var chefer eller personer som arbetar inom HR. Övriga 90% var privatpersoner som på eget initiativ vill hitta ett sätt att utvecklas. Bland dessa privatpersoner söker sig alltså majoriteten till en kompetensutveckling helt på eget initiativ, utan uppmuntran från varken chef eller arbetsgivare.

Undersökningen visar att den främsta anledningen till vidareutveckling i slutändan inte är högre lön, utan personlig utveckling inom ett specifikt intresseområde. Att få fortsätta utvecklas och utmana sig själv. Självklart finns alltid en tendens och en önskan om att avancera i karriären, eller till och med byta jobb! Men endast 13% av respondenterna uppgav att de ville vidareutbilda sig för att kunna höja lönen.

 

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!