Utan nåd – en rannsakning av Fredrik Virtanen

Om boken:

I oktober 2017 namnges journalisten Fredrik Virtanen och hängs ut som våldtäktsman i svenska sociala medier. Kort tid efter publiceras också historien i flera traditionella medier. Under några korta veckor vänds hans liv upp och ner. Efter 24 år som journalist på Aftonbladet, tvingades han i december 2017 sluta på tidningen.

Det här är hans historia.I ett försök att förstå vad som hände, men också för att överleva, sätter han sig ner och skriver. Han rannsakar händelserna, sitt eget liv och inte minst det som hände i medierna under månaderna som följde. Författaren ger ingen nåd, inte heller till sig själv. Men boken handlar också om hur seriösa medier under några korta veckor använde hashtaggen metoo som ursäkt för att kasta alla journalistiska principer över bord.

Fredrik Virtanen är en av Sveriges mest profilerade journalister, i första hand som skribent i Aftonbladet och som programledare i radio och tv. Han har tidigare gett ut Olyckligt kär i ingen speciell, (2006) och Kraschad (2008).

 

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!