Uppskattat med Älglov, men inte av alla

Eda kommun har man inför nuvarande läsår infört skollov de tre första dagarna av älgjakten. Detta med anledning av ett medborgarförslag som skickades in till kommunen under hösten 2011, där förslagställaren ville att Höstlovet skulle förläggas till Älgjaktsveckan.

Bildningsutskottet beslutade att det skulle genomföras en enkätundersökning bland eleverna vilken visade att eleverna på Adolfsfors/Gunnerudsskolor, gymnasieskolan och Hierneskolan var i majoritet för ett älgjaktslov medans eleverna på Gärdesskolan och Gunnarsbyskolan var emot det samma.

Det lov som nu införts är en kompromiss i förhållande till medborgarförslaget och man har delat upp höstlovet till 3 dagar under älgjaktsveckan och tre dagar på ordinarie höstlovsvecka.

Senare i höst ska det utvärderas innan beslut tas om hur det blir framöver.

Många föräldrar har reagerat på förändringen som bland annat innebär praktiska problem för de som har barn som går i skola i närliggande kommuner, och en förälder  tom skrivit ett ”mot medborgarförslag” där förslagställaren påpekar att det är en nackdel att eleverna inte har en hel sammanhängande vecka, vilket förmodligen kommer att innebära att många elever tvingas ta ledigt ytterligare dagar på ordinarier höstlovsvecka då det är vanlig med utlandsresor då.  

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!