Unik självbiografi om att leva med Alzheimer

»Fantastisk! Alla som känner någon som lever med demens borde läsa den här boken.« The Times

När Wendy Mitchell får diagnosen Alzheimer vid 58 års ålder tvingas hon lägga om hela sitt liv. Allt det hon tagit för givet blir gradvis till en kamp: att cykla till affären, att sköta sitt jobb, laga mat och springa.

Vem är man när man förlorar sina minnen? Vad är kärlek när man inte längre känner igen dem man älskar? Hur behåller man glädjen, och sitt sinne för humor, i en tillvaro som långsamt slocknar? Om allt detta skriver Wendy Mitchell i den självbiografiska Hon som var jag. En memoar om Alzheimer. Boken hyllades när den kom ut i Storbritannien och i mars utkommer den på svenska.

Wendy Mitchell har två döttrar och bor i Yorkshire. Hon är ambassadör för Alzheimer’s Society och arbetar för att sprida kunskap om sjukdomen både i Storbritannien och internationellt.

»Ett ärligt, elegant och klarsynt porträtt av hur de tidiga stadierna av demens känns.« The Observer

»Oftast går upplevelsen av att vara dement förlorad, inte heller anhöriga vet hur det är. Det fantastiska med den här boken är att den har lyckats fånga den upplevelsen, och beskriva den för oss.« The Telegraph

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!