Tummen ner för företagens miljöarbete

Majoriteten av svenska folket, 74,7 %, tycker att det är mycket viktigt att företag och myndigheter gör vad de kan för att bidra till en bättre miljö. Frågan är viktigare bland kvinnor (77 %) än bland män (72 %) samt viktigare bland anställda i offentlig sektor än i privata företag. Det kan också noteras att 18-25-åringar samt 56-65-åringar tycker att frågan är viktigare än sina kollegor i medelåldern.

Men företagen och myndigheterna får samtidigt underkänt av sin egen personal. Bara 25,4 % instämmer helt i påståendet att den egna arbetsgivaren gör tillräckligt för miljön. Sörmlänningarna är mest pessimistiska – endast 9 % anser att arbetsgivarens miljöinsatser är tillräckliga. I topp ligger boende i Dalarna och Jämtland där motsvarande siffra är 38 %. 

Det visar undersökningen Hållbara Sverige som baseras på en webbenkät till 1 000 yrkesverksamma svenskar i åldern 18-65 år genom ett slumpmässigt urval. Studien genomfördes av undersökningsföretaget Cint på uppdrag av Inrego i januari 2018. Läs mer om smartare IT-konsumtion på www.inrego.se

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!