Tuffa Rio GT Line får premiär i Genève

Nya Kia Rio GT Line får premiär på bilsalongen i Genève i början på mars, men redan nu släpps de första bilderna av småbilen i sportigare utförande.

Rio är den senaste modellen från Kia att lanseras i GT Line-version. Utförandet erbjuds sedan tidigare på Sportage, Picanto och Optima. Premiären sker på den internationella bilsalongen i Genève i mars. Den svenska lanseringen av Rio GT Line sker i vår. Priset är ännu inte fastställt.

Motorn är en trecylindrig 1,0-liters T-GDI med turbo och direktinsprutning på 120 hästkrafter vid 6 000 varv/min. Det maximala vridmomentet är 172 Nm mellan 1 500 och 4 000 varv/min. Motorn är länkad till en sexväxlad manuell växellåda. Bränsleförbrukningen uppgår till 4,7 l/100 km (blandad, NEDC) vilket motsvarar ett koldioxidutsläpp på 107 g/km.

Motorns respons och den relativt låga vikten över framaxeln i kombination med en direkt styrning ger Rio GT Line kvicka och underhållande köregenskaper.

Flera utvändiga detaljer särskiljer GT Line från standardmodellen, exempelvis matt krom i ”tiger-nos-grillen”, unika 17-tumsfälgar och iskubsformade LED-dimljus. Utmärkande är även dubbla avgasrör, kromade fönsterlister samt sidospeglar, takspoiler, aerodynamiskt utformade stötfångardetaljer och trösklar i blanksvart.

Interiören matchas med nya stolar i konstläder och tyg med grå kontrastsömmar och D-formad lädersportratt. Instrumentpanelen har fått detaljer med kolfiberfinish medan listerna runt dörrhandtagen och växelspaken är i metallfinish.

Kia Rio fick fem stjärnor i krocktest av Euro NCAP och har omfattande säkerhetsutrustning som standard, bland annat sex krockkuddar, autobroms med fotgängarskydd och filövervakningssystem.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!