Trevligt boende främsta skäl att återvända till tidigare besökt resmål

Trots svenskarnas stora upptäckarlust kan flertalet resenärer tänka sig att resa tillbaka till tidigare besökt resmål. Främsta orsaken till att åka tillbaka är ett trevligt boende – nästan hälften av återvändarna uppger bra boende som skäl att resa tillbaka till samma resmål som tidigare. Detta visar Tickets Sifoundersökning.

Oro i vår omvärld och politisk instabilitet i några av våra mest populära turistländer har satt spår i vårt resebeteende vilket syns tydligt i resebokningarna – trygga, välkända destinationer bokas som aldrig förr. Även om nya äventyr, upptäckter och spännande resmål lockar många svenska resenärer uppger hela 65 procent av svenskarna att de kan tänka sig att åka tillbaka till ett redan besökt resmål, och det är främst ett trevligt boende som lockar tillbaka.

– När man väl hittat sin semesterfavorit, med det perfekta hotellet med sin fantastiska service och goda mat, så ser många inte längre poängen med att prova osäkra kort och riskera en sämre upplevelse på semestern, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Av de som kan tänka sig att återvända till resmål de redan besökt anger flest personer alternativet trevligt boende som den främsta anledningen till ett återbesök (48 procent). Nästan 4 av 10 (38 procent) uppger att resmålet är prisvärt som en avgörande anledning för att återvända, tätt följt av god mat (37 procent) och bra väder (36 procent).

Anledningarna att åka tillbaka skiljer sig dock något åt mellan olika åldersgrupper. Unga vuxna i åldern 18-30 år anger främst prisvärdheten som skäl att åka tillbaka (51 procent), följt av god mat (47 procent) och häftiga naturupplevelser (42 procent). Bland de äldre resenärerna i åldern 66-79 spelar dock naturupplevelserna mindre roll – endast 13 procent tycker att detta är det främsta skälet att besöka resmålet igen. För denna grupp resenärer är det istället just boendet som är den avgörande faktorn (45 procent).

Den anledning som visar på störst skillnad mellan män och kvinnor är bra shopping. 14 procent av kvinnorna åker framför allt tillbaka till samma resmål som tidigare besökts på grund av de goda shoppingmöjligheterna, medan motsvarande siffra bland männen endast är 5 procent.

Vad får dig framför allt att vilja resa tillbaka till samma resmål?

1. Trevligt boende (48 procent)
2. Prisvärt (38 procent)
3. God mat (37 procent)
4. Bra väder (36 procent)
5. Häftiga naturupplevelser (26 procent)
6. Trygghet att jag känner till resmålet sedan tidigare (25 procent)
7. Bra service (25 procent)
8. Bra shopping (10 procent)
9. Annat (12 procent)

Källa: Tickets Sifoundersökning, frågan ställd till de 65 procent som kan tänka sig att återvända till tidigare besökt resmål.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!