Trendspaning bland höstens bågar

Hösten är här och med den ett gäng härliga stilar och bågtrender. Runda former, tunna bågar, dubbla bryggor och retrostil är helt rätt när kylan gör sig påmind. Helene Hjertberg, glasögonstylist på Synoptik, bjuder på en trendspaning för hösten 2017. 

– Modeller som är retro, runda och aviator-inspirerade ser vi fortsatt mycket av i höst. Färgpaletten är neutral och materialmässigt så seglar metallbågar upp som riktiga favoriter. Även glamourösa 70-talsinspirerade bågar ser vi mycket av, gärna i en cat-eye-modell, säger Helene Hjertberg, optiker och glasögonstylist på Synoptik. 

Glamourös retro
Retrotrenden har varit stark länge och nu adderas en glamourös touch. 70-talet är en stark inspirationskälla inom klädmodet och även bland höstens bågar. Flera av de ledande tillverkarna har på olika sätt införlivat glitter och glamour i sina retrobågar. Hos Sensaya hittar vi många bågar i cat-eye-modell, som denna med fina detaljer i form av svarta stenar. Kraftiga och överdådiga bågar, som dessa från Burberry är helt rätt att möta hösten i. 

 

Modern minimalism
Tunna minimalistiska metallbågar som är runda eller aviator-inspirerade, gärna guld- och silverfärgade är helt rätt i höst. Vi ser även att plastbågarna blir allt tunnare i höstens kollektioner. In Style har flera bågar i den här stilen men trenden syns hos så gott som alla stora varumärken.

 

Dubbel brygga
Den 80-talsinspirerade dubbla bryggan som fanns på många av sommarens solglasögon fortsätter att vara het men nu på vanliga glasögon. Du hittar den bland annat på aviator-inspirerade modeller från Ray-Ban och Peak Performance. 

Hög komfort
Komfort och stil behöver inte utesluta varandra, vilket vi sett tydligt i klädmodet. Nu uttrycks också komforttrenden i bågar gjorda av lätta och bekväma material som titan, lätt plast och kolfiber. Lightfly har en mängd superlätta och snygga modeller. Nytt för hösten hos Synoptik är herrbågar från Oakley. Med Oakleys bågar kan du vara både klassiskt stilig och bekväm. 

 

MASK IT UP - Ny kollektion från In Style
 Möt höstsolen med stil. In Style släpper nu en helt ny kollektion trendiga bågar med tillhörande solglas som fästs ovanpå med hjälp av magneter. Trenden med solglasögon i mask-modell håller i sig från sommaren och med den här kollektionen får du dessutom glasögon och solglasögon i ett. När du vill ta av dig solglasen kan du enkelt sätta dem på närmsta metallyta, som kylen, cykeln eller datorn.