Tre OS-guld för Sverige enligt oddsen

Charlotte Kalla, Stina Nilsson och Sandra Näslund. Så lyder namnen på Sveriges guldmedaljörer inför stundande vinter-OS enligt oddsen från Unibet. Sandra Näslund är vårt främsta guldhopp då hon är storfavorit att ta hem damernas skicross-final till oddset 1.50.

Utöver Näslund pekar oddsen på ytterligare två svenska guld. Charlotte Kalla är favorit på 10 km fristil (2.00) före Norges Marit Bjørgen (2.85). I längdåkningens sprint står Stina Nilsson i oddset 1.85, att jämföra med 2.50 för norskan Maiken Caspersen Falla.

Bakom dessa guldfavoriter finns det dessutom svenskar med slagläge som tvåor i oddslistorna, några tiondelar bakom favoriterna. I damernas sprintstafett står Sverige i 2.25. Även i slopestyle finns goda chanser genom Henrik Harlaut samt 15-åringen Jennie-Lee Burmansson. Båda två står i 4.75 för guld. 

– Sverige har inte riktigt samma bredd till detta mästerskap och jag tror det blir svårt att ta lika många medaljer som sist. Men som vi alla vet väger ju guldmedaljer tyngst, och där är det rimligt att hoppas på fler än de två OS-gulden från 2014. Och då har vi ju inte ens räknat in curlinglagen eller Tre Kronor, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!