Tre av fyra svenskar har värdefulla prylar hemma att sälja

Tre av fyra svenskar uppger att de har saker av andrahandsvärde i sina hem som de inte använder, enligt en undersökning av Novus på uppdrag av Tradera.

74 procent av de svarande i Traderas senaste Novus-undersökning, uppgav att de har minst en pryl av värde i sitt hem som de skulle kunna tänka sig att sälja. Januari månad är därför ett perfekt tillfälle att rensa i förrådet, sälja vidare hyllvärmare och samtidigt tjäna en slant.

– Det finns en helt ny medvetenhet kring konsumtion och sakers värde idag. Vi upplever att folk bryr sig mer om miljön och vill se att prylarna återanvänds, vilket är glädjande. Samtidigt ser vi att många fortfarande sparar sina onödiga prylar i förråd, och för dem finns det mycket pengar att tjäna, säger Sofia Hagelin, presschef på Tradera.

Allra mest säljs det kläder, skor, leksaker, vinylskivor, frimärken och keramik och porslin på Tradera i januari. De prylar som trendar på Tradera just nu är så vitt skilda saker som sticklingar, dockor, samlarfigurer, hemtextil och bilreservdelar.

– Det är kul att se att så vitt skilda saker som trendar på Tradera. Jag tror att utvecklingen speglar en tydlig trend i svenskarnas konsumtionsmönster. Vi börjar alltmer tänka “Behöver jag verkligen slänga den här, kanske det är någon annan som behöver den?” oavsett om det handlar om kläder, inredning eller saker till bilen, säger Sofia Hagelin, pressansvarig Tradera.

Tänk teknik och säsong för mer klirr i kassan
Kläder, skor och leksaker säljer alltid bra, men om det är en större kassa du är ute efter är det också smart att sälja teknikprylar. Bärbara datorer, TV- och dataspel och mobiltelefoner leder alltid till budkrig och oftast kan man få väldigt bra betalt.

– Idag får man bra betalt för sin gamla Iphone, bärbara dator eller Nintendo. Om man jämför med för 3-4 år sedan är skillnaden i tekniska finesser inte lika stor idag när en ny version släpps. Dessutom har produkterna bra kvalitet och håller länge, vilket gör att snittpriserna på fjolårets versioner fortfarande är ganska högt, säger Sofia Hagelin, Pressansvarig Tradera.

Det är också smart att tänka utifrån säsong. Nu på vinterhalvåret är det enkelt att sälja t ex skridskor, hockeygrejer, skidutrustning eller vinterplagg från eftertraktade modemärken som Peak performance, Fjällräven, Houdini, Norröna, Tommy hilfiger, Gant och ACNE.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!