Top Gears's Richard Hammond och LeasePlan om framtidens biltrender

LeasePlan gick nyligen med i EV100-initiativet, ett samarbete mellan stora koncerner som beslutat att helt och hållet övergå till elfordon. Som ett nästa steg lanserar LeasePlan nu den globala kampanjen – What´s next - med fokus på framtidens teknologi och trender inom mobilitet. I kampanjen spelar Top Gear och Grand Tour-profilen, Richard Hammond, huvudrollen i en tre minuters lång actionfilm.

-Vi lever i en enormt föränderlig värld där människor alltmer går från att äga sina bilar till att vilja ha tillgång till en bil endast vid behov. Dessutom sker stora förändringar inom biltekniken där förbränningsmotorn byts ut mot hybrider, elbilar och självkörande fordon. Dagens utveckling sker snabbt och som leasingföretag måste vi därför veta vad som kommer härnäst och anpassa oss till det. Jag är därför glad att, tillsammans med Richard Hammond, kunna lansera vår globala kampanj What's next, som betonar vårt åtagande att leverera det senaste inom mobiliteten till våra kunder på ett kostnadseffektivt, problemfritt och hållbart sätt. Vårt mål är att kunna erbjuda en flexibel service - "vilken bil som helst, när som helst, var som helst". För oss ligger fokus på att anpassa oss till det framtida bilägandet, säger Tex Gunning, VD, LeasePlan.

Kampanjen What´s next lanseras i 32 länder och är filmad i centrala Los Angeles och lyfter den senaste teknologin och trenderna inom mobilitet.

 - LeasePlan har levererat ”bil som en service” till företagskunder i över 50 år. Vi är därför fullt utrustade för att leda övergången till den mobilitet som "vilken bil som helst, när som helst, var som helst" innebär, säger Tex Gunning.

Som en del av kampanjen har LeasePlan anpassat sina erbjudanden till företagskunder inom det snabbväxande SME-segmentet. Ett av dessa är Click & Drive för små och medelstora företag samt end-to-end, ett elbilserbjudande för företagskunder i Europa ­- den första produkten i sitt slag. LeasePlans elbilserbjudande bygger på det faktum att företaget är en av grundarna till EV100-initiativet. Detta initiativ är det enda i sitt slag för att uppmuntra globala företag att byta ut sina bensin- och dieselflottor till elbilar före 2030. LeasePlan är en av tio partners till EV100 och de resterande är Unilever, Baidu, IKEA Group, HP Inc., Vattenfall, PG&E, Deutsche Post DHL och Metro AG. LeasePlan är det enda företaget inom fordons- och leasingindustrin som ansluter sig till initiative.

LeasePlan är världsledande inom leasing och vagnparksadministration med en total vagnpark på 1,7 miljoner fordon i över 30 länder. Vår kärnverksamhet handlar om att ta hand om fordonet under hela dess livscykel, vilket innebär allt från inköp, försäkring och underhåll, till försäljning av fordonet efter leasingperiodens slut. Med över 50 års erfarenhet är vi en pålitlig samarbetspartner för våra kunder inom segmenten privat, SME och företag. Vår mission är att tillföra innovativa, hållbara leasinglösningar så att oavsett vem du är eller var du behöver vara så kan du fokusera på annat.

Verksamheten i Sverige startade 1995 och idag är LeasePlan Sverige marknadsledande inom operationell leasing och vagnparksadministration med en total vagnpark på 30 000 fordon. LeasePlan Sverige erbjuder kompletta kostnadseffektiva lösningar för förvaltning, drift, finansiering, övervakning och kontroll av bolagets bilar för privat såsom offentlig sektor. Dessutom erbjuds praktiska tjänster såsom underhåll/reparationer, försäkring, hyrbilar, bränslekort samt omfattande råd om vagnparken.