Tomas Bannerhed aktuell med ny roman

Tomas Bannerhed debuterade 2011 med Korparna – hyllad, flerfaldigt prisad och nyligen filmatiserad av regissören Jens Assur med Reine Brynolfsson i huvudrollen. Nu är Bannerhed tillbaka med sin andra roman – Lugnet.

Millennieskiftet närmar sig. Urban har flyttat från landet till Stockholm med drömmar om ett nytt liv, kanske som dokumentärfilmare. Men livet blir inte som han har tänkt sig i den stora staden och efter ett kraschat förhållande tar ensamheten över, Urban fylls av missmod och hat. Han isolerar sig allt mer och börjar odla ett säreget intresse för fågelägg samtidigt som han hoppas att en ny förälskelse ska rädda honom tillbaka till livet – Sonja. Men hur ska han bli kvitt skulden över att han aldrig besvarade sin mammas brev? Att han lät henne sitta på mentalsjukhuset och långsamtförsvinna bort medan hon skickade brev på brev på brev och aldrig fick något svar. Och nu är det bara han kvar.

Lugnet är en roman om begär och ensamhet i ett Stockholm på tröskeln till det nya millenniet. Det är Tomas Bannerheds första roman efter debuten Korparna (2011) som belönades med Augustpriset och har översatts till nio språk. Hans senaste bok är naturdagboken I starens tid(2015) som han gjorde tillsammans med fågelfotografen Brutus Östling och som också ligger till grund för den uppmärksammade radioserien Bannerheds bevingade vänner i Sveriges Radio P1.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!