Tips på städer att besöka på Sicilien

secilien
Foto: Roberto

Den italienska ön Sicilien är Medelhavets största ö, naturen består mestadels av berg, grönklädda kullar och frodiga fält. Ön har medelhavsklimat så temperaturen är behaglig året om, men om du vill bada i havet och njuta av de vackra stränderna så är sommaren en utmärkt tid att besöka ön på.
Här tipsar vi om tre städer du inte bör missa vid ett besök på Sicilien!
 
1. Palermo

 Palermo är Siciliens huvudstad och är belägen på öns nordöstra kust. Staden är en gammal med många kulturella sevärdheter och historiska byggnader. På torget Piazza Pretoria hittar du flera av dem, garanterat värt ett besök! En annan kulturell sevärdhet, som är Siciliens största turistattraktion, är Capella Palatina – ett imponerande kapell från 1100-talet.
Förutom historiska platser erbjuder Palermo fantastiska stränder, myllrande marknader, ett livligt nattliv och minnesvärda matupplevelser. Missa inte de två vackra stränder (stranden = Spaggia) Spiaggia di San Vito lo Capo ("Siciliens Karibien") och Spiaggia di Mondello, eller den pittoreska fiskebyn från Spiaggia di Aspra. För den vill se så mycket som möjligt av Palermo och dess omgivningar rekommenderas en guidad busstur i staden eller en dagstur med båt. För den aktiva resenären finns även anordnade segway-turer runt staden.

2. Catania

Catania är en levande, energisk och högljudd stad. Catania är belägen vid foten av berget Etna, som är Europas största vulkan. Även här finns många historiska sevärdheter, monumentet LA Fontana dell’Elefante bör du absolut uppleva. I Catania finns även Siciliens största fiskmarknad, La Pescheria, som tar över gatorna bakom Piazza del Duomo varje vardagsmorgon.  När det är dags för lunch eller middag rekommenderas restaurangen Cutilisci. Där kan du njuta av färska skaldjur och magisk havsutsikt!

3. Messina

Messina ligger på norra Sicilien, bara några kilometer från det italienska fastlandet. Staden är en stor och trafikerad då många människor passerar här för att resa vidare söderut på Sicilien. Om du besöker Messina rekommenderas att ta en dagstur med buss som avgår från hamnen. Turen tar dig till de största sevärdheterna och låter dig njuta av utsikten över kuststaden. Om du bara ska besöka en sevärdhet, så rekommendera vi Il Duomo di Messina, en av öns finaste katedraler, som ligger på Piazza del Duomo. Under ditt besök i Messina bör du även prova den lokala svärdfisken, en delikatess!
 
4. Taormina

Taormina är en av Siciliens populäraste sommarorter. Staden är belägen vackert vid den östra sidan av Etna och trots mängden turister är det en charmig stad väl värd ett besök. Den bästa tiden att åka hit, om man vill undvika den största turistsäsongen, är mellan april – maj eller september – oktober. Den närmaste stranden är Mazzaro. Det är en populär och vacker strand där det finns chans att prova på mängder av vattensporter.
 

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!