Tidemand ser fram emot Walesisk lera

Foto: Skoda Motorsport

Tävlingsbilar täckta av lera som susar fram på snabba skogsvägar i hård konkurrens – det är vad som väntar i den brittiska VM-deltävlingen Wales Rally GB till helgen. SKODA Motorsports Pontus Tidemand kommer dit som världsmästare i WRC 2-klassen och är rejält laddad för att avsluta säsongen på bästa möjliga sätt.

Wales Rally GB är det sista av de tre obligatoriska eventen för WRC 2-klassen under året. Det betyder extra tufft motstånd när samtliga förare kommer till start för att tampas om de prestigefyllda pallplatserna. Pontus Tidemand gjorde sin första start i Wales förra året men lyckades trots det imponera stort när han slutade tvåa i klassen.
Det ska bli riktigt kul att komma tillbaka till Wales. Med alla chaufförer på plats lär det bli tufft motstånd, precis som det ska vara. Vi känner oss 100% redo efter ett bra test inför tävlingen och noggranna förberedelser. Förra året hade vi en tight kamp om andraplatsen med Teemu Suninen ända till den allra sista sträckan där vi lyckades knäcka honom. I år hoppas jag på en minst lika spännande fight som plockar fram det bästa ur alla, säger Pontus, som tillsammans med sin co-driver Jonas Andersson avgjorde WRC2-mästerskapet i sin SKODA Fabia R5 redan i Tyskland i augusti.

Typiskt för det brittiska VM-rallyt är de leriga vägarna som gör de snabba skogssträckorna förrädiska även om de inte är seriens mest tekniskt krävande. Det oberäkneliga vädret med regn och dimma såväl som is ökar på utmaningen och med konstant växlande grepp är det lätt att göra misstag. 21 sträckor på drygt 300 kilometer körs under de fyra tävlingsdagarna och det hela startar med en ny öppningssträcka på Tir Prince travbana på torsdag kväll. Fredagens schema inkluderar klassiska sträckor såsom Myherin, Sweet Lamb och Hafren med endast däckbyte mitt på dagen. På lördagen väntar rallyts längsta dag, både tids- och distansmässigt, och den avslutas med två sträckor i mörker medan de sista fem sträckorna körs på söndagen.
Vi siktar på att göra en bra avslutning på en fantastisk säsong och utmana våra konkurrenter, säger Pontus. Det gäller att hålla i självförtroendet, snabbt hitta rytmen och vara med från början även i svåra förhållanden.

Den här gången får Pontus dessutom sin EVEN Managementkollega Ole Christian Veiby som teamkamrat hos SKODA Motorsport och de båda skandinaverna är redo att kämpa för att ge teamet den bästa tänkbara finalen på årets WRC 2-serie.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!