Tidemand fightar i toppen i Wales Rally GB

Nio sträckor är körda i årets upplaga av Wales Rally GB och Pontus Tidemand och Jonas Andersson ligger tvåa efter en krävande dag på svårbemästrat och halt underlag.

 Pontus Tidemand och co-drivern Jonas Andersson intog andraplatsen i WRC 2-klassen, endast en halvsekund från ledning, på torsdagskvällens publiksträcka. Fredagen bjöd på utmanande förhållanden med regn, lera och steniga, uppkörda vägar. Pontus och Jonas kämpade med inställningarna och att bli bekväma på vägarna och med tanke på vad som står på spel var det inte läge för någon monsterattack.

 Efter en jämn och stabil prestation med en sträckseger under dagen, håller de kvar sin andraplats på fredagskvällen. Leder gör SKODA-teamkompisen Kalle Rovanperä med nästan en minut och trea är Gus Greensmith, dryga sju sekunder bakom värmlänningarna.
 – Kanske vi gick ut lite för försiktigt, men känns det inte hundra är det lätt att göra misstag, säger Pontus. Tabbar man sig rejält kan helgen ta slut för tidigt och då grusas alla chanser. Nu ligger vi visserligen en bit bakom Kalle, men vi fightar på och hoppas morgondagen ska kunna passa oss bättre. Mer än hälften av tävlingen är kvar och man ska hela vägen till mål så vi har is i magen och förbereder oss på kommande sträckor.

 Åtta sträckor väntar under lördagen, däribland bekanta walesiska klassiker som uppskattas av både tävlande och publik.

 Wales Rally GB WRC 2 efter SS9:
 1. Kalle Rovanperä (FIN) 1:09:12.7
2. Pontus Tidemand (SWE) +58.6
3. Gus Greensmith (GBR) +1:06.3
4. Stéphane Lefebvre (FRA) +1:55.1
5. Jari Huttunen (FIN) +2:00.0
6. Pierre-Louis Loubet (FRA) +2:53.8

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!