Thon Property i offensivt storavtal med H&M

Foto: Thon Property

Olav Thon Gruppen satsar offensivt på flera håll i landet och det står nu klart att H&M & Afound nyetablerar samt utökar flera befintliga ytor. Sju stycken avtal har signerats gällande 5 av Thon Propertys köpcenter. H&M, H&M Outlet samt Afound är aktuella.

Thon Property är fortsatt offensiva och gör stora investeringar med pågående projekt för över en miljard kronor i den egna köpcenterportföljen. De största projekten i fastighetsportföljens pågår just nu i Torp Köpcentrum, fastigheten i Hyllinge utanför Helsingborg och Töcksfors Shoppingcenter där bl.a. H&M tar större ytor respektive nyetablerar.

– Det är flera relativt stora avtal som förhandlats i samma förhandlingsprocess under en längre period. Vi är naturligtvis väldigt glada över att ha kommit i mål och ser fram emot utökningar av befintliga lokaler samt nyetableringar med några av klädjättens spännande varumärken, säger Hallgeir Åndal, VD Thon Property.

Gränshandeln

H&M utökar sina ytor på Charlottenbergs Shoppingcenter och Nordby Shoppingcenter. Butiken i Charlottenberg har nyligen öppnat upp 600 nya kvadratmeter (totalt ca 2 100 kvm) för att ge den starka gränshandeln ett större urval inkl. H&M Home. I samma manér kommer även Nordby Shoppingcenter att utöka till ca 2 500 kvm. Även Afound etableras på Nordby Shoppingcenter med 1200 kvm.

I början av året kunde Thon Property avslöja utbyggnaden på Töcksfors Shoppingcenter som just nu pågår. När utbyggnaden står klar så öppnar H&M en helt nyetablerad butik på 1 600 kvm och bidrar med att sätta en kvalitetsstämpel på Töcksfors Shoppingcenter.

På Torp köpcentrum tar man ett rejält kliv och utökar med drygt 1500 kvm till 2600 kvm med en fullskalig H&M butik inklusive H&M Home.

I Thon Propertys fastighet i Hyllinge utanför Helsingborg pågår ett större projekt. Det är klart att Afound kommer etablera sig med 1 330 kvm och H&M Outlet om 1 275kvm.

Åndal ser mycket positivt på H&Ms och Afounds etablering i det spännande projektet men är försiktig med att avslöja ytterligare detaljer om projektet.

– Projektet är i ett skede som inte tillåter oss att avslöja ytterligare men vi är mycket glada att kunna avslöja att dessa två starka aktörer är klara fortsätter Åndal.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!