The Grand Tour blir TV-spel

Amazon meddelar nu att de håller på att skapa ett TV-spel baserat på den prisade serien The Grand Tour. Spelarna kommer att få köra exklusiva bilar, tävla i utmaningar från TV-serien samt följa med Clarkson, Hammond och Mays på deras roliga upptåg.

Spelet är planerat att släppas till Playstation 4 och Xbox One. Unikt med spelet är att det kommer släppas veckovis i avsnitt parallellt med att seriens tredje säsong har premiär exklusivt på Amazon Prime Video. Samma platser som Clarkson, Hammond och May besöker under seriens gång kommer att finnas med i spelet.

– Det är ett spel som fångat mig, den som alltid kraschar och är den långsamma, väldigt väl. Mer än så behöver ni inte veta. Om du någonsin drömt om att följa med på våra äventyr så är detta så nära det bara går att komma, om du inte kidnappar mig och stjäl mitt ansikte, säger Jeremy Clarkson.

– Om du någonsin velat ha mitt jobb så kan du göra det nu. Självklart inte bokstavligen, det är trots allt bara ett spel så var snäll och låt bli att gå igenom mina personliga saker, säger James May.

– Jag bor långt ut på landsbygden så jag är imponerad av allt som ens går på el. Men jag måste medge att det här spelet är briljant. Framförallt med fyra spelare i så kallad split screen, säger Richard Hammond.

Utöver att leva sig in i seriens värld kommer spelare även att kunna utmana och tävla mot varandra i olika tävlingar.

– The Grand Tour handlar inte bara om snabba och kraftiga sportbilar utan även om vänskap, säger Craig Sullivan, Kreativ chef på Amazon Game Studios.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!