Tequilans mästare nu tillgänglig hos Systembolaget


 

Hacienda Corralejo grundades redan 1775 av Don Pedro Sánchez de Tagle. Allt sedan dess har man
bevarat traditionen att tillverka Tequila av högsta kvalitet. 

Corralejo ligger i Penjamo i området Guanajato vilket är ett av fem områden där sprit gjord på blå agave får kallas Tequila. Agaveplantorna skördas alla för hand i Penjamo vid 8 till 10 års ålder för att garantera den bästa råvaran. 

När agaven skördats bakas den i traditionella ugnar vilket bidrar till tequilans karaktäristiska smak. Efter detta fermenteras agavejuicen innan den genomgår en potstill-destillation. 

Corralejos Tequilas kännetecknas alla av deras citruskaraktär och örtiga inslag tillsammans med toner av peppar. De gör dem till det utmärkta valet till tequilabaserade cocktails. 

Corralejo Blanco tappas på flaska direkt efter destillationen i kopparpannan för att på bästa sätt representera den Blå Weberagaven som all tequila framställs av. Den klara flaskan symboliserar den ursprungliga tequilan och “vitt” som står för sanningen. 

Corralejo Reposado lagras i 4 månader på tre olika typer av mediumrostade fat; amerikansk ek, fransk ek och amerikansk vit ek. 

Denna reposado har en fyllig kropp och mycket inslag av gräs och citrus, eftersmaken har inslag av peppar och kokos. Flaskans blåa färg representerar den blå agaven och det historiska arvet. 

Corralejo Anejo lagras i 12 månader på mediumrostade fat av amerikansk ek, detta ger en lätt rökig karaktär. Corralejo Anejo kännetecknas av sin fruktighet med nyanser av Grapefrukt och söta citrusfrukter. 

Den röda flaskan står för mexikanernas syn på den röda färgen som en symbol för framgång och ära.

Finns i systembolagets beställningssortiment

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!