Taxichauffören med en Focus RS sätter norska Odda på kartan

Taxichauffören Evold Jåstad tjänar sitt dagliga bröd i en lysande blå Ford Focus RS.

När det kommer till skolskjutsar har Evold Jåstads son Martin en svårslagen en: 16 kilometers resa genom hisnande, norska fjällandskap i en lysande blå Ford Focus RS. Det är taxichauffören Evold Jåstads första jobb varje dag. ”Jag lever min dröm”, säger Jåstad.

I norska staden Odda rullar en lite annorlunda taxibil. Det är taxichauffören Evold Jåstad som tjänar sitt dagliga bröd i en lysande blå Ford Focus RS. Stamkunderna har döpt bilen – som gör 0 till 100 på bara 4,7 sekunder – till ”Blå blixten”, och turister som kommer till staden har gjort bilen känd världen över.

– Det är inte många som kan säga att de lever sin dröm, men jag är definitivt en av dem. När jag kör min son Martin till skolan ropar han hela vägen ”Mer gas! Mer gas!”, säger 36-årige tvåbarnspappan och taxichauffören Evold Jåstad, som redan har avverkat nästan 13 000 mil i sin Focus RS på bara 18 månader.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!