Tamron breddar sortimentet med 17-35mm f/2,8-4

Resor, landskap, mingelbilder, gatufotografering, ja till och med sport – en vidvinkelzoom har ett brett användningsområde. Det gäller speciellt för en vidvinkelzoom med hög ljusstyrka, något som nya Tamron 17-35mm f/2.8-4 Di OSD kan erbjuda. Objektivet finns till både Canon och Nikon DSLR-kameror och tecknar ut fullformat.

Rekordlätt, välbyggt och vädertätat

Ljusstarka vidvinkelzoomar brukar bli tunga och klumpiga konstruktioner. Men inte den här gången. Tamron har nämligen lyckats hålla både storlek och vikt på ett minimum – längden är under decimetern och vikten endast 460 gram. Det gör Tamron 17-35mm f/2.8-4 Di OSD till marknadens minsta och lättaste zoom i sin klass! *

Designen med släta, svarta kåpor och en silverfärgad ring runt fattningen är inte bara elegant utan även robust. Objektivet är utrustat med vädertätningar som hindrar fukt och damm från att tränga in och frontlinsen har fått ett skyddande lager av fluorine som stöter bort fett och regndroppar och gör den enkel att hålla ren.

*Bland ultravidvinkelzoomar för fullformats DSLR-kameror och ljusstyrka högre än f/4

Optimerat för tystnad!

Tamrons 17-35mm f/2.8-4 har även fått en ny, skräddarsydd fokusmotor, OSD (Optimized Silent Drive), som kombinerar hög noggrannhet med snabb och tyst drift. En annan värdefull egenskap är den korta närgränsen, endast 28 cm genom hela brännviddsområdet, som kan utnyttjas för att ta spännande detaljbilder där även miljön runtomkring syns. Perfekt då man vill dyka ned i sommarängens blomsterhav med sin kamera. Eller ta en häftig selfie på resan!

Den optiska konstruktionen omfattar 15 linser arrangerade i 10 grupper. Fyra linser är tillverkade av LD-glas (Low Dispersion) som korrigerar mot kromatisk aberration (färgspridning). Två linser är asfäriska och används bland annat för att säkerställa att objektivet ger maximal skärpa hela vägen ut mot bildens kanter, även vid stora bländaröppningar.

De nya vidvinkelzoomen är även kompatibel med tillbehöret Tamron Tap-in Console, en liten adapter som monteras på bajonetten och ansluts via USB-kabel till en dator. I det medföljande programmet kan man finjustera autofokusen och göra uppdateringar av objektivets firmware (interna mjukvara).

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!