Sverige vinner inte Eurovision enligt oddsen

Foto:  Janne Danielsson/SVT

John Lundvik gick enkelt vidare från sin semifinal och på lördag är det dags för den stora bataljen i Tel Aviv. Svensken är enligt oddsen en av utmanarna till solklara favoriten Holland vars bidrag Arcade står i vinnaroddset 1.75, att jämföra med främsta utmanaren Australien som spelas till 7.00 gånger pengarna.

– Duncan Laurance’s bidrag är verkligen storfavorit, men jag tror faktiskt Lundvik har en fin chans att hamna i historieböckerna. Australien ser också ut att utmana men jag vill framförallt slå ett slag för Schweiz som nog kommer få en del tolvor av grannländerna, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.

Ett spel på att Sverige vinner sin sjunde Eurovisiontitel står i oddset 11.00, att jämföra med favoriten Holland som spelas till 1.75 gånger pengarna. I botten av oddslistan återfinns hemmanationen Israel (251.0), San Marino (251.0) och Tyskland (301.0).

– Det känns som att värdnationen aldrig vinner, och det är heller ingen skräll att Tysklands bidrag är nederlagstippat. Av någon anledning är ju alltid bidragen från the big five i botten, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!