Svenskt kött lanserar nya lektioner i Köttskolan

Har du också alltid undrat vad en ”Chuck roll” är, eller var ”Porkbutt” sitter på grisen? Lagom till grillsäsongen kommer nu 3 helt nya lektioner med filmer om amerikanska styckningsdetaljer och barbecue i Köttskolan.se och där finns svaren.

Två lektioner om styckningsdetaljer för grillning och barbecue med griskött och nötkött samt en film som reder ut olika benämningar av skivade detaljer av nötkött kommer nu i Köttskolan. Lektionerna presenteras av en av Sveriges bästa experter på barbecue och rökning av kött, Johan Åkerberg som bland annat är delägare av måltidskonsultfirman Måltid och restaurangen HolySmoke BBQ i Skåne.

Amerikansk styckning och tillagning på svenska

–Det är roligt att inspirera till att testa nya detaljer och smaker. Jag har rest en hel del till USA och andra delar av världen och lärt mig mycket om hur de styckar och tillagar köttet för att det ska passa för barbecue. En kunskap jag gärna delar med mig av här hemma, säger Johan Åkerberg.

Filmen ”Amerikansk styckning på svenska – nötkött” fördjupar sig i detaljer styckade på amerikanskt vis och som börjar syns allt mer i butiker och även på restauranger här i Sverige. Det är ofta lite större detaljer som passar för indirekt långgrillning eller barbecue. Det handlar till exempel om brisket (nötbringa), shoulderclod som motsvaras av bog på svenska och topblade som vi kallar fjäderbladsbog. Det är ofta framdelskött som är ett resursklokt och prisvärt kött och kräver längre tillagning för att bli mört och gott.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!