Svenskt kött lanserar nya lektioner i Köttskolan

Har du också alltid undrat vad en ”Chuck roll” är, eller var ”Porkbutt” sitter på grisen? Lagom till grillsäsongen kommer nu 3 helt nya lektioner med filmer om amerikanska styckningsdetaljer och barbecue i Köttskolan.se och där finns svaren.

Två lektioner om styckningsdetaljer för grillning och barbecue med griskött och nötkött samt en film som reder ut olika benämningar av skivade detaljer av nötkött kommer nu i Köttskolan. Lektionerna presenteras av en av Sveriges bästa experter på barbecue och rökning av kött, Johan Åkerberg som bland annat är delägare av måltidskonsultfirman Måltid och restaurangen HolySmoke BBQ i Skåne.

Amerikansk styckning och tillagning på svenska

–Det är roligt att inspirera till att testa nya detaljer och smaker. Jag har rest en hel del till USA och andra delar av världen och lärt mig mycket om hur de styckar och tillagar köttet för att det ska passa för barbecue. En kunskap jag gärna delar med mig av här hemma, säger Johan Åkerberg.

Den tredje filmen handlar om det skivade köttet, dess amerikanska benämningar och motsvarigheter på svenska.

Hela djuret – resurssmart och ekonomiskt

–Vi vill berätta om de amerikanska detaljerna och förklara vilka delar de motsvarar i svensk styckning. Det är ett sätt att skapa kunskap om styckning och tillagning som vi hoppas leder till efterfrågan på nya detaljer i Sverige. Att använda fler hela delar av hela djuret är både resurssmart och ekonomiskt, säger Isabel Moretti, vd Svenskt Kött.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!