Svenskättlingen bjuder på fortsatt äventyr!

Äventyret fortsätter! Nu kommer andra boken i den storslagna fantasyserien av svenskättlingen, författaren och Nashvilleartisten Andrew Peterson. I flykten mot Isvidderna bor inte längre syskonen i den lilla grönskande byn Gliphult. De är inte längre helt vanliga barn i en helt vanlig familj. De är de förlorade juvelerna från Anniera. Och nu när både de själva och alla andra vet vilka de är, befinner de sig i livsfara.

Den värld som syskonen Janner, Tink och Leeli har vuxit upp i och tagit för given har förändrats för alltid och med ens måste familjen Igiby fly för livet. Med ständig risk för att bli upptäckta av farliga gaddar, jagade av galna strandare från Östra kröken och uppätna av monster i Gliphultskogen tar sig familjen tappert vidare. De har ett enda mål – att nå Isvidderna tillsammans.

Men mörkret hotar från alla håll, även bland dem själva. Ännu farligare än alla farligheter längs med flyktvägen är den avundsjuka och bitterhet som har börjat gro inuti syskonen. Flykten mot isvidderna är en hisnande berättelse om kärlek, identitet, syskonskap och mod, som riktar sig till 9–12-åringar. Men det är också en bladvändare som både barn och vuxna kommer att älska.

Sagt om första boken i serien, Mörkret över Aerwiar:

”Välskrivet med många rafflande replikskiften, detaljerade beskrivningar och vardagligt språk. /…/ Författaren Andrew Peterson lyckas på ett bra sätt måla upp ett fascinerande landskap. Bokens tema är intressant där man skildrar ett samhälle satt under främmande förtryck.”
– John Karlsson, BTJ-häftet nr 5, 2018

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!