Svenskarna pessimistiska inför sommarens Fotbolls-VM

Statistik baserat på hur svenskarnas har tippat matchresultaten i sommarens Fotbolls-VM i Ryssland, i tävlingen Stars 1 miljard kronor Challenge, visar att folket har låga förväntningar på det egna landslaget.

Stockholm, 22 maj 2018 – Efter att förbundskapten Janne Anderssons i förra veckan tillkännagav landslagets 23-mannatrupp till sommarens fotbolls-VM i Ryssland 14 juni till 15 juli, presenterade betting- och spelföretaget BetStars nya siffror som belyser svenskarnas låga förhoppningar på sitt landslag. En majoritet (56,8 %) av de svenska fansen tror på svenskt VM-utträde redan i gruppspelet, medan endast 5,5 % tror att Sverige når kvartsfinal eller bättre.

För att nå åttondelsfinal krävs att Sverige blir sämst tvåa i gruppen, som förutom Sverige består av Tyskland, Mexiko och Sydkorea, vilket de flesta svenska fansen tror blir svårt. Samtidigt tror hela 4 av 10 (38,2%) av dem tror att Sverige går vidare från gruppspelet.

Men att Sverige ska kunna matcha 1994 års framgångssaga, då Sverige tog brons, tror dock endast 4 % (minst semifinal).

Statistik baserad på tävlingen Stars 1 miljard kronor Challenge avslöjar även följande:
•2,8 % tror att Sverige når ända fram till VM-finalen i Moskva den 15 juli, där det dock blir förlust, medan 0,6 % optimistiska patrioter tror på svensk turneringsseger.
•Som jämförelse kan nämnas att de danska fansen i Stars 1 miljard kronor Challenge tror betydligt mer på sitt rödvita landslag än vad vi svenskar tror på blågult. Över 2/3 (67,8%) av danskarna tror att Danmark når åttondelsfinal eller bättre.

– Förutom Marcus Rohdén fanns det inte många överraskningar i Janne Anderssons 23-mannagrupp och de svenska fansen har låga förhoppningar på Sveriges chanser i Ryssland i sommar, säger Ian Marmion, Director of Trading vid BetStars. Tippningen inför stora turneringar ökar alltid i samband med att lagen presenteras och i år är inget undantag.

Siffrorna ovan är baserade på data från de svenskar som deltar i tippningstävlingen Stars 1 miljard kronor Challenge, som går ut på att gissa rätt resultat (1X2) i VMs samtliga 64 matcher, med chansen att vinna 1 miljard kronor. Vänligen besök http://starschallenge.betstars.com 

 

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!