Svenskarna handlar allt mer i second hand

Second hand-trend. Framförallt kvinnor och yngre handlar oftare i andra hand idag jämfört med för fem år sedan.

Det pågår en förändring i synen på konsumtion i Sverige. 92,5 % av svenskarna anser att vi medborgare konsumerar för mycket – bara 5 % håller inte med om det. Hela 70 % menar att de helt eller delvis köper färre saker rent generellt idag jämfört med för fem år sedan.

57 % uppger dessutom att de oftare handlar prylar i andra hand än för fem år sedan. Begagnat-trenden är starkare bland kvinnor där 62 % handlar mer begagnat jämfört med 51 % för männen. De yngre utmärker sig särskilt. 69 % av 18-25-åringarna köper oftare i second hand medan motsvarande siffra för 56-65-åringar hamnar på 47 %.

Det visar undersökningen Hållbara Sverige som baseras på en webbenkät till 1 000 yrkesverksamma svenskar i åldern 18-65 år genom ett slumpmässigt urval. Studien genomfördes av undersökningsföretaget Cint på uppdrag av Inrego i januari 2018. Läs mer om smartare IT-konsumtion på www.inrego.se

 

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!