Svenska priser för nya Lexus ES

Lexus ES lanseras för första gången i Europa och Sverige. En unik kombination av lyxigt japanskt Lexus-hantverk och självladdande hybriddrivlina ger högsta komfort och minimal förbrukning. Tillgänglig för försäljning nu, premiär i januari och pris från 417 000 kronor.

Lexus ES lanserades första gången redan 1989, men det är först nu som den lyxiga sedanen kommer till Europa och Sverige. Nya ES är den sjunde generationens ES sedan lanseringen och blir den sjätte kärnmodellen för Lexus i Sverige bredvid CT, IS, helt nya UX, storsäljaren NX och RX och därmed också en viktig del i Lexus mål att nå 100 000 sålda bilar i Europa år 2020.

Nya ES lanseras självklart med självladdande hybriddrivlina där en 2,5-litersmotorn kombineras med elmotor. Drivning sker på framhjulen och plattformen är företagets nya GA-K (Global Architechture-K). Genom att kombinera 2,5-litersmotorn med en 120 hästkrafter stark elmotor och ett 244,8-volts NiMH-batteri uppnås en total systemeffekt om 218 hästkrafter i fjärde generationens elhybrid-drivlina. Bränsleförbrukningen vid blandad körning är låga 4,7 l/100 km och 106 gram CO2-utsläpp per kilometer enligt nya körcykeln NEDC-korr. Nya ES har bagageutrymme med 454 liters kapacitet.

Nya Lexus ES lanseras i fem utrustningsnivåer. Den generöst standardutrustade Comfort har bland annat bi-LED-strålkastare, eljusterbara framstolar och eljusterbar ratt, Tahara-klädsel, multimediasystem med 8”-skärm och tio högtalare, nyckellöst lås- och startsystem, taklucka i glas, aktiv ljudreducering och självklart det aktiva krockskyddsystemet Lexus Safety System+ som innehåller Pre-Crash-system, adaptiv farthållare, filhållningssystem, vägskyltsigenkänning och automatiskt avbländande helljus.

Utöver Comfort-versionen kan ES utrustas i ytterligare fyra versioner, antingen för maximal elegans och komfort i Executive- och Luxury-versionerna, eller i F SPORT och F SPORT S för en sportigare approach. Tolv exteriörlacker finns att välja mellan, precis som sex olika interiörer med bland annat Tahara-läder och Semialinläder beroende på version.

Kombinationen av självladdande elhybrid och enastående hantverk gör nya ES unik. Utsläpp och förbrukningssiffror hör till de lägsta i klassen, vilket också ger låg skatt (1 262 kr/år enligt nya bonus/malus) samtidigt som detaljhantverket är i absoluta toppklass. Lexus fortsätter att leverera maximal kundnöjdhet och utsågs nyligen till segrare i brittiska WhatCar?s undersökning av driftsäkraste bilarna och tidigare i somras till det bilmärke med Frankrikes nöjdaste kunder.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!