Svensk debutant släpper storslagen elektronisk drömpop

Foto: Marcus Gustavsson

HENRIKES melankoliska och filmiska drömpop är en plats där verklighet möter fantasi, med utgångspunkt från personliga erfarenheter.

Happy är ett samarbete mellan tre kvinnliga svenska låtskrivare och producenter: Josefin Henriques, Maria Marcus (ledmotiv till Wallander) och Märta Grauers (Rein). Det är en låt som behandlar kontrasten i att separera från någon eller lämna något bakom sig och samtidigt vara tacksam.

Jag hade lämnat ett liv bakom mig, både platser, händelser och människor och kände mig rätt vilsen. Sedan träffade jag plötsligt en främmande person som såg allt det där hos mig som jag hade glömt. Det är lätt att bli nedstämd och sentimental i separationer, men jag ville få in känslan av lättnad också; lättnad över att jobbiga saker är över och tacksamhet över att bra saker har hänt. – HENRIKES

HENRIKES är efter ett par års musikutbildning i London åter baserad i Stockholm. I Storbritannien började hon jobba med Nicholas Whitecross (Jem, A-Ha, Sandy Stewart och Martin Terefe), vilket i sin tur ledde henne till Sverige för samarbeten med bl.a. Claes Björklund (iamamiwhoami), Henrik Jonzon (Zara Larsson, Sabina Ddumba, Mando Diao) och Per Eklund (Anna Ternheim).

 

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!