Svarta hål

Naturvetenskapen har nyligen visat den första bilden på ett “svart hål”. De säger att de inte vet vad som finns i eller bakom hålet, för de ser bara fysisk materia som tar slut. Men mänskligheten har känt till svarta hål i årtusenden. De kallas i hinduismen för laya-centrum. I kristendomen symboliseras det av korsets mittpunkt. Det avser en kosmisk punkt där världen försvinner som en dimension till en annan.

I den av Förlagshuset Siljans Måsar utgivna boken Mäster Fritz. finns detta hål visat i omslagsbilden. Hela boken centrerar kring detta svarta hål. I bilden (från 1888) sticker en människa sitt huvud igenom ett hål, en punkt, och upplever en annan dimension (till vänster i bilden) bortom den materiella världen (till höger i bilden). Punkten kan jämföras med en kanal. I punkten omvandlas materia till energi och det frigörs mycket energi. Där upplever människan sitt liv som en harmonisk enhet. Det vill säga den yttre materiella och den inre andliga världen är inte längre splittrade i tvåfald utan sammanbundna till en enhet.

I boken Mäster Fritz. klargörs vad som menas med, döljs i, och är bortom ett svart hål.

Välkommen att läsa Mäster Fritz.!

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!