Supportrarna väljer bort VM-guld

I anslutning till sommarens stora fotbollsmästerskap har Unibet genomfört en supporterkartläggning tillsammans med Svenskafans. Över 1 300 supportrar deltog i undersökningen som visar att en övervägande majoritet av de allsvenska supportrarna hellre ser sitt klubblag vinna SM-guld än att Sverige tar ett VM-dito.

Mellan den 7 och 28 mars genomförde Unibet en anonym supporterundersökning tillsammans med Svenskafans. Över 1 300 respondenter svarade på 12 frågor. Den omfattande kartläggningen visar att 77 procent av de allsvenska supportrarna hellre ser sitt klubblag ta SM-guld än att Sverige vinner VM-guld.

– Med risk för att sparka in en vidöppen dörr så får man ju säga att de allsvenska supportrarna är hängivna sina lag. Jag måste säga att jag är lite förvånad över att endast 22 procent hellre tar ett VM-guld, särskilt med tanke på var Sverige befinner sig i fotbollshierarkin, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.

Undersökningen visar att det är bajarna som sticker ut allra mest, hela 89 procent av anhängarna till Stockholmsklubben väljer bort ett VM-guld till förmån för ett SM-guld. Supportrarna till Östersunds FK är mest splittrade enligt undersökningen, med en knapp majoritet som hellre kammar hem SM-guldet (51%).

– Att Bajen engagerar vet vi vid det här laget, men att 9 av 10 väljer bort ett VM-guld för ett andra SM-guld är rätt anmärkningsvärt. ÖFK:arna är lite mer folkliga. Sedan är jag också paff över att endast 2 procent inte riktigt vet, men det kan ju vara för att jag själv är i den kategorin, säger Henrik Holm.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!