Stort trådlöst ljud i minimalistiskt format

lg-ludplatta

 Soundbars är en produktkategori som har kommit för att stanna, och höstens nyheter från LG Electronics innehåller nyheter som passar både de som vill ha sin TV på väggen och de som hellre ställer den på en TV-bänk. LG NB5530A är en speakerbar speciellt utvecklad för att användas tillsammans med TV-modeller på 55 tum eller större. Den andra stora nyheten är den nytänkande LG LAP340N, en smart och platt ljudlösning kallad Sound Plate som du ställer teven ovanpå och som ger ett fantastiskt ljud. Det är en unik lösning för den som inte vill sätta upp en soundbar på väggen eller ha den liggande framför teven.

– Vi hör ofta från våra kunder att det största irritationsmomentet med att koppla ihop TV och ljudsystem är antalet sladdar som måste gömmas på något sätt, säger Erik Åhsgren, nordisk produktspecialist för Home Entertainment på LG Electronics. Våra nya ljudsystem ger inte bara ett oerhört bra ljud, Wireless Sound System löser även problemet med alla lösa sladdar. Dessutom är vi väldigt stolta över att ha paketerat det fantastiska ljudet i en sådan elegant och smart utformning.

Sound Plate – 4.1-system med inbyggda subwoofers och genialisk design
Till skillnad mot vanliga soundbars placeras inte LG:s Sound Plate LAP340N framför tevens fot utan under den. Modellen passar till TV-apparater mellan 32-55 tum och spar utrymme på TV-bänken. LG LAP340N är en diskret designad ljudplatta med 4.1-ljud på 100 watt och dubbla inbyggda subwoofers. Det 35 millimeter höga systemet sprider ljudet i flera riktningar och ger starkt och klart ljud för både höga toner såväl som de låga bastonerna. LAP340N har utrustats med Wireless Sound Sync för att göra det möjligt att ansluta enheten trådlöst till LG Smart TV-modeller med Magic Remote. Du kan även strömma musik via Bluetooth från din smartphone eller surfplatta till LAP340N.

Minimalistisk soundbar för större TV-modeller
Dagens konsument väljer i allt större utsträckning en större TV och till dessa modeller kan en soundbar se lite smal ut då de ofta är utformade för modeller på 42 till 47 tum. LG:s NB5530A är en bredare variant av den tidigare prisbelönta NB4530A som lanserades tidigare under året och som har en bredd som är perfekt för en 47-tums TV. Med LG:s nya modell NB5530A, som är i det närmaste identisk med sin mindre kusin, får du en elegant, trådlös och kraftfull soundbar som utvecklats för att stilmässigt passa med TV-modeller på 55 tum eller större.

Modellen kan hängas på väggen eller ställas framför teven och har precis som LAP340N försetts med LG:s Wireless Sound Sync som gör att du kan ansluta den till LG:s Smart-TV-modeller helt utan sladdar. Även den medföljande subwoofern ansluts trådlöst vilket helt eliminerar härvan med sladdar vi alla brukar irritera oss på. Givetvis kan du strömma musik via Bluetooth från din smartphone eller surfplatta direkt till LG NB5530A. Systemet, som är på 200 watt med 2.1 kanaler, kan styras med den medföljande fjärrkontrollen. Det går också att använda fjärren till din LG-TV för att slå på och av samt höja eller sänka volymen. NB5530A har stöd för HDMI ARC vilket gör att den spelar upp ljudet från teven genom en enda kabel om du inte har möjlighet att ansluta den trådlöst till din TV.
 

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!