Stort sug efter konstgräsplan

Representanter för alla fotbollsföreningarna i kommunen har i en gemensam skrivelse till kommunen framfört önskemål om att det byggs en konstgräsplan i Eda.

Även Sossarna i Eda har i en motion skrivit att
– Socialdemokraterna i Eda har som ambition att stödja och verka för en utveckling av föreningslivet i Eda kommun. Föreningslivet svarar för en mycket omfattande och viktig del av fritids- och kulturutbudet i kommunen.

En del av det som föreningslivet erbjuder är fotbollsverksamheten, som bedrivs av sex föreningar; Eda Idrottsförening, Idrottsföreningen Kamraterna Ås, Idrottsföreningen Örnen, Koppoms Idrottsklubb, Köla Allmänna Idrottsklubb och
Åmotfors Idrottsförening.

Tillsammans har föreningarna som mål att utveckla fotbollen i Eda med fokus på barn och ungdomar.
För att kunna uppnå målet krävs att föreningarna har förmåga och resurser att både behålla och attrahera nya barn och ungdomar i sin verksamhet. Ett led i detta är att kunna erbjuda en bra verksamhet med ändamålsenliga anläggningar. Föreningarna behöver förbättrade möjligheter framförallt för sin försäsongsträning.

Föreningarna är i ett stort behov av en konstgräsplan. En sådan anläggning skulle även kunna nyttjas på dagtid av skolan.
Vid en jämförelse med andra värmlandskommuner kan man konstatera att flertalet kommuner har eller står i startgroparna för att få en konstgräsplan.

Socialdemokraterna i Eda vill därför att det under år 2013 anläggs en konstgräsplan i Charlottenberg, förslagsvis på den befintliga grusplanen vid Gunnarsbyskolan.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!