STCC-premiären 2011 är över

För Team biogas.se blev den en besvikelse. Endast två poäng blev teamets samlade facit på Jyllandsringen i Danmark.
– Nu får vi åka hem och analysera vad som hänt, åtgärda felen och komma tillbaka med full kraft till den andra deltävlingen på Ring Knutstorp, säger teamchefen Tommy Kristoffersson.

Att Jyllandsringen inte är biogasteamets favoritbana visste alla innan premiären.

– Det är kanske den bana i hela mästerskapet som passar våra bilar sämst, konstaterade också Tommy Kristoffersson i förhandssnacket och tillade:

– Med tanke på det måste vi vara ödmjuka och kanske inte allt för optimistiska innan start.

Förväntningarna var alltså inte speciellt höga. Resultatet blev ändå en besvikelse. Patrik Olsson körde till sig tionde plats i det första heatet och bröt det andra. Ekbloms facit blev elfte och tionde plats.

– Självklart hade vi hoppats på något bättre, men den här gången hade vi inte mer att åka med och jag lider verkligen med Fredrik och Patrik. Vi gav dem varken chansen eller rätt förutsättningar att lyckas och det är egentligen mot allt som det här teamet egentligen står för, sa Kristoffersson ärligt efteråt.

Under fredagen strulade båda bilarna. Ekblom var värst drabbad. Han missade hela träningen och delar av kvalet.
Kvalplaceringarna 11 för Olsson och 14 för Ekblom innebar ett tufft utgångsläge i det första racet där båda uppvaktades bakifrån och tvingades köra defensivt. Olsson slutade på tionde plats och hade Ekblom närmast efter sig i mål.

I premiärhelgens andra heat blev Ekblom knuffad av banan direkt, men kunde från sista position arbeta sig upp till en poänggivande tiondeplats.

– Det var länge sedan jag hade en så här dålig tävlingshelg. Vi hamnade på hälarna från start och tyvärr blev den här dagen en besvikelse. Men nu satsar vi på att komma upp stort till Knutstorp, säger Ekblom.

Patrik Olsson var på väg mot en ny poängplats i det andra racet när han tvingades parkera sin biogasdrivna VW Scirocco.

– Möjligtvis var jag på en kant i betongen för plötsligt vek sig fronten in under bilen. Tydligen tog det kylaren också för motortemperaturen gick upp och jag hade inget annat val än att parkera, berättar Olsson.

I fjol kom Team biogas.se hem från premiärtävlingen i Danmark med en tredjeplats för Olsson som bästa resultat. I år gick det inte alls.

– Men vi kan inte bara skylla på banan. Vi hade inte ordning på vårt material den här gången och det håller inte på den här nivån och i den här konkurrensen, avslutar Kristoffersson.

Resultat Scandinavian Touring Car Cup, Jyllandsringen, Danmark, 23 april.
Race 1.
1) Jason Watt, Danmark, Seat Leon, 230.07,231
2) Tommy Rustad, Norge, Volvo C30, 20.07,573
3) James Thompson, Storbritannien, Volvo C30, 20.08,260
4) Rickard Rydell, Sverige, Chevrolet Cruze, 20.08,546
5) Roger Eriksson, Sverige, Seat Leon, 20.09,067
10) Patrik Olsson, Sverige, VW Scirocco, 20.15,119
11) Fredrik Ekblom, Sverige, VW Scirocco, 20.15,908

Race 2.
1) Johan Stureson, Sverige, BMW 320si, 19.15,794
2) Colin Turkington, Nordirland, BMW 320si, 19.18,296
3) Roger Eriksson, Sverige, Seat Leon, 19.22,392
4) Mattias Andersson, Sverige, Alfa Romeo 156, 19.24,768
5) Rickard Rydell, Sverige, Chevrolet Cruze, 19.28,989
10) Fredrik Ekblom, Sverige, VW Scirocco, 19.36,946
Patrik Olsson, Sverige, VW Scirocco, bröt

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!