”Spökspecial” från Frammegården i Skillingmark

frammegarden_1

Den 29 oktober låser Frank Andersson, Aina Lesse och Annica Englund in sig i ett av Sveriges mest hemsökta hus, Frammegården i Skillingmark!

På en höjd utanför Skillingsfors ligger Frammegården med anor från 1700- talet. På dagtid en idyll men när mörkret faller en av Värmlands kusligaste platser. Gården har blivit traktens egen spökgård så har det varit i ett par hundra år nu. Sedan den sista härskarinnan Kerstin Eriksson gick bort i början av 40-talet har ingen människa vågat sova här ensam en hel natt.

Man berättar att ingen vet med säkerhet när det började spöka på Frammegården, som byggdes någon gång på 1700-talet. Men åtminstone under den sista ägarinnans tid, då den rike Kerstin Eriksson som ensam och ogift bodde här, ryktades det om ”makternas spel”. När hon kände att livet led mot sitt slut i mitten av 1940-talet donerade hon sin gamla fina gård till församlingen.

 Vad det är som ligger bakom är det ingen som riktigt vet. Det ryktas om att det kan vara den sista ägarinnan som går igen. Flera har sett henne i huset och på gården tillsammans med en liten pojke. Men ändå kanske inte eftersom huset har varit omtalat som en plats för "makternas spel" ända sedan det byggdes. Mest känningar brukar besökarna få i ett kraftigt lutande rum på övervåningen. Det kallas för "likrummet" eftersom flera människor sägs ha avlidit där.

Medium som besökt gården säger sig tycka att det är det bästa stället i landet att vara på om man vill få kontakt med den andra sidan.

Se hela sändningen på Aftonbladet TV mellan klockan 19.00-07.00

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!