Spanien hetast bland solsökande svenskar i vinter

Bokningsdata från onlineresebyrån och solreseexperten eBeach.se visar att Spanien och dess öar är de mest populära soldestinationerna bland svenska resenärer i vinter. Och den solkyssta Kanarieön Gran Canaria är svenskarnas förstahandsval.

Som världens tredje mest populära turistdestination* välkomnar Spanien fler än 75 miljoner semesterfirare till sina stränder varje år. Dessutom dominerar Paellans hemland listan med fyra topplaceringar där Teneriffa är den näst mest populära bland svenska resenärer. Berömt för sitt milda klimat året runt är Mallorca och ön är den tredje mest populära destinationen följt av det spanska fastlandsområdet Costa del Sol. Bokningar på eBeach.se visar att bland säsongens fem mest populära destinationer är det bara en som ligger utanför Spanien, nämligen den omtyckta turkiska staden Antalya.

Snabbast växande resmål i vinter
Kartläggningen från eBeach.se visar också vilka destinationer som växer snabbast bland svenska resenärer. Halkidiki på det grekiska fastlandet har den största ökningen jämfört med föregående år. Fuerteventura, den nästa största av Kanarieöarna, är destinationen som ökat näst mest i popularitet följt av Turkiets Antalya som ser ut att återigen bli ett hett resmål. Dubai med många av världens mest lyxiga hotell är den fjärde snabbast växande destinationen. Därefter följer den egyptiska turistorten Hurghada.

Mest prisvärda resmålen i vinter
För dem som letar efter prisvärda solresor har semesterexperter på eBeach.se gjort jämförelser som visar att resor till Costa Blanca-regionen på det spanska fastlandet erbjuder de bästa priserna. Återigen dominerar Spanien med Costa Brava och Costa del Sol som listas på en andra- och tredjeplats över de mest prisvärda resmålen. Medan favoriten Malta placerar sig på en fjärdeplats. Antalya letar sig in på listan igen och är utnämnd till den femte mest prisvärda destinationen denna vintersäsong.

– Spanien har alltid varit en populär destination för svenska resenärer och landet dominerar verkligen denna säsong för vintersolresor. Våra bokningar visar även att Turkiet börjat bli hett igen och vi tror att denna trend kommer att hålla i sig. För dem som letar efter prisvärda solresor finns hel del bra erbjudanden. Främst resor till Spanien, Malta och Turkiet. Alla tre är mycket prisvärda destinationer, säger Rebecca Pettersson, marknadsansvarig på eBeach.se.

Topp 5: Mest populära soldestinationerna i vinter

 1. Gran Canaria (Spanien)
 2. Teneriffa (Spanien)
 3. Mallorca (Spanien)
 4. Costa del Sol (Spanien)
 5. Antalya (Turkiet)

Topp 5: Snabbast växande soldestinationerna i vinter

 1. Halkidiki (Grekland)
 2. Fuerteventura (Spanien)
 3. Antalya (Turkiet)
 4. Dubai (Förenade Arabemiraten)
 5. Hurghada (Egypten)

Topp 5: Mest prisvärda soldestinationerna i vinter

 1. Costa Blanca (Spanien)
 2. Costa Brava (Spanien)
 3. Costa del Sol (Spanien)
 4. Malta (Malta)
 5. Antalya (Turkiet)

Källa: The World Tourism Organization (UNWTO) 

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!