Sony lanserar ny super-mellanklass smartphone: Xperia XA2

•Xperia XA2 är utrustad med Sonys 23MP Exmor RS ™  kamera och har dessutom en 8MP Exmor R ™  selfie-kamera som tar bilder i 120° supervidvinkel
•Elegant, kantlös design med en ram av anodiserat aluminium
•Stöd för Dual SIM och nya nättjänster såsom Voice over LTE och Voice over WiFi
•Kommer i fyra olika färger; silver, svart, blå och rosa

Mellanklassen blir premium
Under CES 2018 presenterar Sony nya Xperia XA2 – företagets senaste tillskott i den populära super-mellanklassen. Xperia XA2 är elegant designad med mjukt avrundade kanter och kommer fullmatad med Sonys kamerateknik och kraftfull prestanda.

“Det vi kallar super-mellanklass startade som en idé baserad på att vi ville ta ut våra spännande, nya teknologier till fler segment på mobilmarknaden, helt enkelt göra tekniken tillgänglig för fler användare” säger Rikard Skogberg, PR- och produktchef på Sony Mobile i Norden. “Xperia XA2 innehåller samma världsledande frontkamera-teknik som vi introducerat i vår XZ-serie och nu introducerar vi stöd för ny nätteknik som 4G- och WiFi-samtal även i mellanklassen. Vi betraktar 2018 som ett genombrottsår och vi ser fram emot att visa upp flera nya innovationer över hela Xperia-portföljen under de närmaste månaderna.”

Xperia XA2 – sofistikerad kamerateknik och prestanda i elegant design
Xperia XA2:s kraftfulla 23 MP-kamera kombinerar Sonys stora 1/2,3″ Exmor RS ™  mobilsensor, med ISO 12 800-känslighet för optimal bildförbättringsfunktionalitet även i sämre ljusförhållanden.

Kameran har stöd för 4K filminspelning, så att allt du skapar återges med bästa möjliga färg och skärpa. Den har kapacitet att spela in i 120fps slow motion, vilket ger användaren möjlighet att på ett unikt sätt dramatisera svårfångad action och rörelse. Frontkameran med 8MP har 120° supervidvinkel – perfekt för gruppbilder eller motiv med vacker natur i bakgrunden.

Den 5,2-tum stora full HD-skärmen är ljusstark, skarp och med stort färgomfång. Upplåsning av mobilen sker enkelt med den integrerade fingeravtryckssensorn som sitter monterad på telefonens baksida. Telefonen är elegant designad med en ram av anodiserat aluminium, med diamantskuren yta i topp och botten, vilket accentuerar dess industriella skönhet. Skärmen sitter sömlöst monterad mot metallramen och designen knyter på ett snyggt sätt an till den välbekanta Xperia “loop surface” -formen, med en jämn skärmkrökning och en symmetrisk layout: för ett snyggt utseende och en bekväm känsla. Xperia XA2 är byggd för att tåla tuffare tag tack vare det slitstarka Corning® Gorilla®-glaset.

Högkapacitetsbatteriet på 3 300 mAh, kombinerat med Qualcomms® Snapdragon ™  630 mobilplattform, innebär att du kan göra mer av det du älskar längre, med jämn och snabb prestanda. Sonys smarta laddningsteknologi Smart Stamina förlänger användningstiden och funktionerna Battery Care och Qnovo Adaptive Charging ser till att batteriet håller under en längre tid. XA2 har också funktionen snabbladdning, som ger dig timmar av användningstid efter bara några minuters laddning (kräver Quick Charger UCH12W).

Xperia XA2 lanseras med Android 8.0 Oreo ™ , stöd för Dual SIM samt stödjer nya nättjänster såsom Voice over LTE och Voice over WiFi med utvalda operatörspartners i Sverige.

Modellen lanseras i februari och kommer i färgerna: silver, svart, blå och rosa.

 

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!