Snart dags för sommardäck

Snart är det dags att byta till sommardäck igen. Fram till den sista mars måste vinterdäcken sitta på, men sen är det fritt fram att byta – såvida det inte finns risk för vinterväglag. Om du bor långt norrut kan det vara bra att behålla vinterdäcken på någon vecka till då april brukar komma med överraskande väder från och till.

Passa på att ta en titt på sommardäcken redan nu för att se efter att de är i gott skick, oavsett om du tänker byta däcken själv eller om du tänkt boka tid hos en däckverkstad. Däckverkstäderna brukar jobba på högtryck vid den här tiden på året, så passa på att boka en tid snarast möjligt.

Är mönsterdjupet tillräckligt? Sommardäck måste ha minst 1,6 mm mönsterdjup i huvudmönstret för att vara lagliga. Dock så rekommenderas ett mönsterdjup på minst 3 mm för att däcken ska fungera optimalt vid inbromsningar och för bästa grepp. Om dina däck är på gränsen till att vara för slitna är det bättre att byta redan i början av säsongen. Se även efter om däcken är torra, har sprickor eller andra skador. Då bör de också ersättas.

Sätt alltid det bästa däckparet bak för bästa grepp. Det gäller oavsett om du har en framhjuls-, bakhjuls- eller fyrhjulsdriven bil.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!