SHL väljer att inte förlänga periodpauserna till 20 minuter

SHL väljer efter en testperiod att inte förlänga periodpauserna till 20 minuter. Från och med första matchdag efter landslagsuppehållet gäller 18 minuters periodpaus på samtliga SHL-arenor.

Inför säsongen 2018/2019 infördes ett test med förlängd periodpaus från 18 minuter till 20 minuter under ett antal lördagsmatcher i SHL.

– SHL-klubbarna har i ett antal lördagsmatcher testat att ha 20 minuters paus, men från och med den första matchdagen efter landslagsuppehållet går klubbarna tillbaka till att ha en periodpaus på 18 minuter för samtliga matcher, säger SHL:s vice VD och sportchef Johan Hemlin och utvecklar;

– Vi tycker att alla matcher ska ha lika lång paus, det ger en enhetlighet kring samtliga matcher. Vi har testat, men tycker inte att utfallet ger stöd till en permanent förändring säsongen ut. Klubbarna är överens om att vi kör 18 minuter rakt av, avslutar Hemlin.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!